Jól haladnak a Magyary-programmal

A nemzetközileg elismert közigazgatás-tudományi szakember, Magyary Zoltán nevével fémjel-zett konferenciát rendeztek Tatán és Budapesten. A fórumon Michl József polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki kiemelte, hogy Magyary Zoltán tevékenységének örök érvényű elemei a hit, a biztonságra törekvés, a nemzet iránti elkötelezettség és a szeretet voltak. Hozzátette, hogy Tata városa már a rendszerváltás időszakában elismerte Magyary munkásságát, hiszen a művelődési házat is róla nevezték el.

A Magyary-konferenciák tizenhárom éves múltra vezethetők vissza. Ekkor helyezett el emlék-táblát a népfőiskola a Bercsényi utcában Magyary szülőházán. Keresztesi József elnök elmondta, ekkor merült fel az ötlet, hogy több időt kellene szánni a neves szakember munkásságának tanulmányozására. Így szervezték meg aztán már a város segítségével az első és a többi konfe-renciát is, melynek immár nagy hagyományai vannak. Második éve társszervező a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, de már korábban ennek elődje, a Corvinus egyetem közigazgatás-tudományi kara is együttműködött a rendezőkkel. Az érdeklődők köre pedig leginkább a szakmából kerül ki.

A fórumon Michl József polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki kiemelte, hogy Magyary Zoltán tevékenységének örök érvényű elemei a hit, a biztonságra törekvés, a nemzet iránti elkötelezettség és a szeretet voltak. Hozzátette, hogy Tata városa már a rendszerváltás időszakában elismerte Magyary munkásságát, hiszen a művelődési házat is róla nevezték el.

A konferencián részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit korábbi kormánymegbízott, aki néhány napja köznevelési államtitkárként folytatja pályáját. A volt kormánymegbízott az elmúlt három és fél évben lezajlott közigazgatási átszervezésről szólt. – A szolgáltatásokhoz való hozzáférés ország-szerte igen eltérő volt, ennek kiküszöbölését tűztük ki célul. Továbbá a jegyzőknél levő államigazgatási hatáskörökben hozott döntések összehangolása is feladatunk volt. Az országos Magyary-program mentén megfelelően haladunk – ismertette Czunyiné dr. Bertalan Judit.

A fórumon a szakmai tapasztalatok összegzése hangzott el, hiszen a hallgatóság körében a közigazgatásban dolgozók foglaltak helyet. Dr. Vida Dóra, a megyei kormányhivatal főigazgatója hangsúlyozta, hogy a jó állam megteremtésén munkálkodnak, azon, hogy a közigazgatás egysze-rűbb, átláthatóbb, hatékonyabb legyen, és ezt az ügyfelek is érezzék. A Tatai Járási Hivatal vezetője, dr. J. Nagy Éva az általa vezetett hivatal munkájának szakmai tanulságairól és példaér-tékű gyakorlatáról tartott előadást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!