A Kádár-korszak bűnben fogant

Ahogy az aradi vértanúk kivégzése miatt Ferenc József uralkodása, ugyanúgy az 1956-os forradalom leverésével kezdődő Kádár-korszak is bűnben fogant, ezért sohasem lesz legitimálható, annál kevésbé, mert Kádár sosem tett lépéseket a jogállamiság felé – mondta Rétvári Bence egy Kádár János munkásságát és a következményeit bemutató konferencián Budapesten.

A Kommunizmus Bűnei Alapítvány és a Konrad-Adenauer-Stiftung közös szimpóziumán az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a Magyarországot 1956 novembere és 1988 májusa között vezető Kádár János a szovjetellenes kommunizmus létezését kizáró kijelentésével nyilvánvalóvá tette, hogy csupán az idegen hatalom kiszolgálása volt a célja, ahelyett, hogy a rendszeren belül a magyar érdekeket képviselte volna.

Rétvári Bence – aki a Kommunizmus Bűnei Alapítvány alapítója is – a Kádár-korszak egyik legsúlyosabb, máig ható örökségének nevezte, hogy a magyar társadalmat politikai, gazdasági és közösségi szempontból is passzívvá tette. „Az elmúlt huszonöt és az elmúlt négy év is kevés volt arra, hogy az állampolgárok, közösségek és vállalkozások passzivitását vállalkozó kedvvé változtassuk át” – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!