A kancellári rendszer bevezetése nem fenyegeti az intézmények önállóságát

Rétvári Bence szerint a kancellári rendszer bevezetésével semmi nem fenyegeti a felsőoktatási intézmények alaptörvényben definiált önállóságát és szabadságát. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az oktatási törvények módosítását ismertetve hétfőn este az Országgyűlésben azt mondta: a kancellári rendszer bevezetése elősegíti az alaptörvényben foglaltak érvényesülését.

Eszerint „a felsőoktatási intézmények a kutatás és a tanítás tartalmát, módszereit illetően önállóak, szervezeti rendjüket törvény szabályozza. Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodási rendjét törvény keretei között a kormány határozza meg, gazdálkodásukat a kormány felügyeli”. Ennek megfelelően meg kell teremteni a megfelelő viszonyt egyrészről a kutatás és oktatás szabadságának biztosítása érdekében fontos akadémiai autonómia, másrészről a professzionális gazdálkodás és szervezeti menedzsment között – hangsúlyozta expozéjában az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!