Karácsonyi ajándékokat adott át a Jó Pásztor Anyaotthonnak Harrach Péter

Az újonnan kialakított baba-mama szoba berendezéséhez szükséges játékokat adott át karácsonyi ajándékként a fővárosi Jó Pásztor Anyaotthonnak Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője . A kereszténydemokrata politikus az MTI-nek elmondta: az anyaotthonoknak fontos szerepe van a szociális és családügyi ellátásban, a nehéz helyzetbe került szülők, legtöbbször anyák az ilyen otthonokban kaphatnak átmeneti segítséget.

A Jó Pásztor Anyaotthon 12 családnak biztosít lakhatást, részben olyanoknak, akik a párkapcsolati erőszak elől kerestek menedék, illetve részben olyanoknak, akik nehéz anyagi helyzetűek. Fontos, hogy az érintettek olyan környezetbe kerüljenek, ahol biztosított számukra az együttlét és a közösség megerősítő jelenléte egyaránt - hangsúlyozta a politikus, aki megjegyezte: az egyházi intézményeknél az esetek többségében nagyobb érzékenységet tapasztalnak a bajbajutottak megsegítésénél.

Az óbudai Bécsi úton található Jó Pásztor Anyaotthon 2004-ben nyitotta meg kapuit, fő feladata, hogy otthont nyújtson gyermeküket egyedül váró, illetve nevelő lányoknak, asszonyoknak. Az épületben negyven személy számára alakítottak ki lakhelyet. A kiszolgáltatott nők és gyermekek gondozásával foglalkozó Jó Pásztor Nővérek rend kismamákat, illetve egyszülős családokat fogadnak be és szakemberekkel közösen működtetik az intézményt.

A rend már a kilencvenes évek első fele óta fenntart egy hasonló anyaotthont a szintén harmadik kerületi Zápor utcában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!