Katolikus összefogással százmilliók az árvízkárosultaknak

Az elmúlt hónapok áradásai óriási pusztítást végeztek Észak-Magyarországon, a Sajó, a Hernád és a Bódva menti településeken. Az árvíz okozta pusztítás következményeinek enyhítéséért a Magyar Katolikus Egyház országos összefogásra kérte híveit és templomi gyűjtést rendezett június 20-án. A hívek nagylelkű adományainak összesítése még folyamatban van, de az eddigi adatok alapján további több mint 200 millió forint segéllyel fogja tudni támogatni egyházunk az árvíz sújtotta települések újjáépítését.

A Katolikus Karitász az első perctől nagy erőkkel van jelen a katasztrófa sújtotta helyszíneken, családok ezreit látta el eddig tartós élelmiszerrel, ivóvízzel, takarókkal, tisztítószerekkel és gyógyszerekkel. A kitelepített családok gyermekei számára már több helyszínen indultak nyári táborok. A hívek összefogásának köszönhetően az egyházmegyékből eddig több mint 80 millió forint értékben osztott szét a szervezet segélyszállítmányokat. Az önkéntesek a mentési munkálatok után folyamatosan végzik a kárfelmérést.

A Püspöki Konferencia kifejezi háláját a magyar híveknek áldozatos támogatásukért és buzdít minden jóakaratú embert, hogy lehetőségeik szerint továbbra is segítsék, tárgyi, anyagi támogatásukkal vagy önkéntes munkával az árvíz sújtotta családokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!