A KDNP búcsúzik a Nobel-díjas Kertész Imrétől

Együttérzését fejezte ki a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a gyászoló családnak Kertész Imre halála miatt. A KDNP búcsúzik a Nobel-díjas Kertész Imrétől, aki a legnagyobb nemzetközi elismeréssel öregbítette a magyar irodalom hírnevét – olvasható a KDNP közleményében. Kertész Imre életének 87. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el csütörtök hajnalban. Sorstalanság című regénye 1975-ben jelent meg, 2002-ben Nobel-díjjal tüntették ki írói munkásságáért.
 

"A KDNP búcsúzik a Nobel-díjas Kertész Imrétől, aki a legnagyobb nemzetközi elismeréssel öregbítette a magyar irodalom hírnevét. Együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló családnak" - olvasható a
Kereszténydemokrata Néppárt közleményében.

Az író sokaknak segített a diktatúrák elnyomását feldolgozni

A Fidesz szerint Kertész Imre műveivel, gondolataival sokaknak segített a diktatúrák elnyomását feldolgozni és másokkal megértetni.

A nagyobbik kormánypárt frakciója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy tisztelettel búcsúznak Kertész Imrétől, és őszinte részvéttel osztoznak a család bánatában.

Úgy fogalmaztak, hogy az író a Nobel-díj megszerzésével a legnagyobb nemzetközi sikert érte el a magyar irodalomban.

„Ahogy Magyarország 20. századi történelmét, úgy az ő életét és életművét is a két szélsőséges diktatúra, a náci és a kommunista diktatúra alakította" – olvasható a közleményben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!