A KDNP célja, hogy enyhítsen a kereskedelmi dolgozókat sújtó pluszterheken

Amióta a szabad vasárnapról szóló törvényt visszavonta a parlament, mi azzal foglalkozunk, hogy miként lehet enyhíteni a dolgozókra nehezedő pluszterheken – nyilatkozta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Magyar Időknek. A cél, hogy a kereskedelemben dolgozókat ne lehessen vasárnap 8 óránál többet dolgoztatni, és havonta legalább két szabad vasárnapjuk lehessen.

 

– Amióta a szabad vasárnapról szóló törvényt visszavonta a parlament, mi azzal foglalkozunk, hogy miként lehet enyhíteni a dolgozókra nehezedő pluszterheken – jelentette ki a Magyar Időknek Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője elmondta: két olyan intézkedés látszik általánosan elfogadottnak, amit érdemes lenne bevezetni. – Az egyik, hogy minden kereskedelemben dolgozónak ne csak egy, hanem két szabad vasárnapja legyen. Ez a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elképzelése. Másrészt az egyik szakszervezet azt javasolta, vasárnap senkit ne lehessen nyolc óránál többet dolgoztatni. Mindkettőt támogatjuk, mert a kereskedelemben dolgozók helyzetét javítanák – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

Ezzel összhangban Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Magyar Időknek úgy fogalmazott, hogy őszig csak egyeztetések folynak a kereskedelmi dolgozók ügyé­ben, így még kész javaslatok nincsenek. A baloldali médiában terjesztett információra, mely szerint ismét bevezetnék az üzletek vasárnapi nyitva tartásának tilalmát, Halász János határozottan cáfolt: „A vasárnapi boltzárat eltöröltük, és ez így is marad, aki mást állít, az hazudik.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!