A KDNP a magzatvédelemért emelt szót

Vejkey Imre szerint Európa elfordult a szeretettől, ez pedig oda vezette, hogy semmibe veszi a magzatok élethez való jogát. Arra az uniós polgári kezdeményezésre hívta fel a figyelmet, amelyik megtiltaná azon kísérletek uniós finanszírozását, amelyek emberi embriók elpusztításával járnak. Legalább hét tagállamból összesen legkevesebb egymillió embernek kell támogatnia a kezdeményezést ahhoz, hogy az Európai Bizottság a napirendjére tűzze a javaslatot – mondta.

Vejkey Imre napirend előtti felszólalása:

Engedjék meg, hogy Peter Seewald XVI. Benedek pápáról írt gondolataival kezdjem napirend előtti felszólalásomat:  „XVI. Benedek pápa egy radikális gondolkodó, és radikális hívő, aki hitének radikális voltában nem kardot rántott, hanem egy annál sokkalta erősebb fegyver után, az alázat erejéhez nyúlt.”

Az önzés senkinek sem használ! Az emberek jó része pusztán arra törekszik, hogy jobban éljen, közben úgymond nem bánt, nem zsákmányol ki senkit! De ez mind kevés, nagyon kevés!

Az életünk végső mérlegén majd könnyűnek találtatunk, ha csak ennyit tettünk, s a koldust csak utcai tárgynak tekintettük, s nem hús-vér emberi személynek, ki egy közülünk. Így van ez az emberi magzattal is!

Az én-központúság hálátlanságot szül, elfeledteti velünk honnan származunk, és önzőkké válunk, melynek következtében nem ott keressük a boldogságot ahol azt egyedül megtalálhatjuk!

Elfordulás a szeretettől és a kegyelemtől, napjainkra Európát oda vezette, hogy a magzat személyét végképp semmibe veszi, mert Ő még egy falat kenyérért sem tud könyörögni, nem hogy a vele való kísérletek abbahagyasáért.

Ezzel a magzatoknak nem csak az élethez való jogát veszi Európa semmibe, hanem EU finanszírozásból a magzatokon orvosi kísérleteket hajtat végre, olyanokat, melyeket már fehéregereken sem lehetne végrehajtani, mert azokat állatvédelmi törvény védi, de Őt az emberi magzatot, semmilyen törvény nem védi!

Ezért Európában rendkívül időszerű, továbbá rendkívül hiánypótló az „Egy közülünk” európai életvédő polgári kezdeményezés, melynek célja, hogy az EU-ban állítsuk meg az embereken, jelen esetben emberi magzatokon való kísérletek támogatását! Vagyis ne finanszírozzon az Európai Unió emberi embriók elpusztításával járó kísérleteket!!!

Ez a népi kezdeményezés nem az abortuszról szól, hanem a magzatkísérletek anyagi támogatásának a betiltásáról!

Az „Egy közülünk” az egyik első polgári kezdeményezés az Európai Unióban, melynek következtében az egyes tagállamokban aláírás gyűjtés indul a magzati élet védelmében, a kísérlettekkel szemben. Kérem hallgassanak a szívükre és csatlakozzanak!

Ez egy alulról jövő népi kezdeményezés, melyet bármely Európai Parlamenti választáson választójoggal rendelkező állampolgár támogathat!

A kezdeményezésnek akkor lehet csak jogi hatása, ha azt legalább 7 EU tagállamból, összesen legkevesebb 1 millió polgár támogatja. Ha ez a csoda megtörténik, akkor az Európai Bizottság köteles megvizsgálni a népi kezdeményezést és döntenie kell arról, hogy előterjeszt-e jogalkotási javaslatot! Amennyiben igen, úgy a javaslat a jogalkotó elé kerül és elfogadása esetén mindenkire kötelező normává válik!

Legyünk szimpátiával, a szó eredeti görög értelme szerint az elesettekért, a még gyámoltalanokért, vagyis nyissuk meg jobban a szívünket, vessük le én-központúságunkat, s váljunk együttérzőbbé,  szenvedjünk együtt velük, s ez által mi is növekedni fogunk.

Legyen mindez életünk egyik célja és felismerve mulasztásainkat keressük, hol tehetünk többet a lelkekért!

Az alázat erejével kérem Önöket, hogy minél többen támogassák e nemes cél beteljesülését, hogy nagylelkűen tudjuk szolgálni védtelen embertársaink érdekeit is!

(Elhangzott a Magyar Országgyűlésben, 2013. március 4-én.)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!