A KDNP támogatja Szászfalvi Lászlót

A Kereszténydemokrata Néppárt teljes támogatásáról biztosítja Szászfalvi Lászlót, az egyházügyi államtitkár és hivatala rendkívüli szakmai, minőségi munkát végzett az egyházügyi törvényjavaslat előkészítése során – mondta Semjén Zsolt pártelnök vasárnap az MTI-nek. A KDNP elnöke arra reagált, hogy Nyakó Istvánsajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP az egyházügyi törvény kapcsán megmutatkozott alkalmatlansága miatt Szászfalvi László azonnali felmentését követeli.

Semjén Zsolt hozzátette: Nyakó István a szokásos szereptévesztésben van, amikor államtitkárok felmentéséről, vagy kinevezéséről osztogat tanácsokat, hiszen a választópolgárok egy dolgot világosan kinyilvánítottak, az MSZP-re ezt a jogot biztosan nem bíznák.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke feltette a kérdést, honnan tudja Nyakó István, hogy az Alkotmánybíróság milyen döntést fog hozni. Attól, hogy néhány évig az egyházügyi bizottságban forgolódott még nincs „prófétai karizmája” – fogalmazott a kormányfő kereszténydemokrata helyettese, hozzátéve: Az pedig különösen bizarr, hogy az a szocialista párt tetszeleg a vallásszabadság védelmezőjének szerepében, aki sok évtizeden keresztül az ateista marxizmus diktatúráját kényszerítette az országra, aminek egyik legfőbb ideológiai fundamentuma a vallásnak az elpusztítása és üldözése volt.

Lázár János pénteken jelentette be: hatályon kívül helyezik a júliusban elfogadott új egyházügyi törvényt „jogtechnikai megfontolások” miatt. A politikus azt mondta, hétfőn „megtalálják” a jogtechnikai megoldást a hatályon kívül helyezésre, kijavítják a formai hibákat, ám a jogszabály „tartalmi struktúráján” nem fognak változtatni. A hatályon kívül helyezést Lázár János azzal indokolta, hogy a törvény nyári elfogadásának módja, menetrendje nem felelt meg „minden közjogi kritériumnak”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!