KDNP: tisztelet Schmitt Pálnak

Tiszteletét fejezte ki Schmitt Pálnak szavaiért és döntéséért a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben. Harrach Péter úgy fogalmazott: a köztársasági elnök olyan erkölcsi nagyságról tett tanúságot, amelyre nem volt képes az az ellenzék, amely méltatlanul viselkedett beszéde alatt. Harrach Péter szerint a dolgozat, amiről annyi szó esett, „a múlt üzenete egy olyan rendezetlen világból, ahol nagyon sokan hasonló szabályok szerint alkották meg dolgozataikat".

Harrach Péter – azt követően, hogy Schmitt Pál a plénum előtt bejelentette, lemond államfői megbízatásáról – úgy fogalmazott: a köztársasági elnök olyan erkölcsi nagyságról tett tanúságot, amelyre nem volt képes az az ellenzék, amely méltatlanul viselkedett beszéde alatt.

Ez az elnöki méltóság igazi meggyalázása, és a saját tisztségükre való alkalmatlanság bizonyítéka – értékelte a KDNP-s politikus.

A KDNP frakcióvezetője a fenti politikai vetület mellett a kérdés jogi, morális részére is kitért felszólalásában.

Harrach Péter azt mondta, hogy a jogilag nyilvánvaló, egy ember volt képes döntést hozni, és ez a köztársasági elnök.

A morális síkra térve úgy látta, a dolgozat, amiről annyi szó esett, „a múlt üzenete egy olyan rendezetlen világból, ahol nagyon sokan hasonló szabályok szerint alkották meg dolgozataikat".

A kormánypárti politikus szerint érdemes lenne megnézni azok művét, akik ma olyan hevesen bírálták az államfőt.

Harrach Péter azt mondta: valóban emlékezetes nap lesz a hétfői a parlament életében, amit azzá tesz az is, hogy az ellenzék máris új köztársasági elnököt javasolt. „Talán éppen azt, akit ők annak idején nem szavaztak meg" – jegyezte meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!