A kereszténység a legüldözöttebb vallás

Minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt üldöznek a világon, négy keresztény, vagyis kimondhatjuk, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás – jelentette ki Azbej Tristan, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.


Azbej Tristan, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára

Ebben a helyzetben a magyar kormány célja, hogy támogatási programokkal tegye lehetővé a Közel-Keleten, illetve Afrikában, hogy az őshonos keresztény közösségek a szülőföldjükön maradhassanak és szabadon gyakorolhassák a vallásukat – közölte Azbej Tristan.

Hozzátette, fontos feladatuknak tekintik azt is, hogy ledöntsék azt a tabut, ami a nyugati világban a keresztényüldözés témáját övezi. Ugyanis a keresztényüldözés egy olyan jelenség, amely nem kap különösebb figyelmet a világban, különösen annak nyugati felén – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Úgy vélekedett: nyugaton azért nem hallják meg az üldözött keresztények segélykiáltását, mert az a tény, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, nem fér bele a nyugati liberális, politikailag korrekt narratívába.

Ezért a magyar kormány büszke lehet arra, hogy az egyetlen a világon, amely ilyen magas szinten foglalkozik az üldözött keresztények képviseletével – mondta a helyettes államtitkár.

Arról is beszámolt, hogy a Magyar Nemzeti Múzeumban egy kiállítás látható, amely szakrális tárgyakon keresztül mutatja be a közel-keleti keresztényüldözés borzalmait.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!