A Kereszténydemokrata Néppárt támogatja a gazdasági intézkedéseket

A Fidesz–KDNP frakciószövetség hajdúszoboszlói ülésén nem merültek fel ellentétek a két párt között a tervezett gazdasági intézkedések kapcsán – mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője. A politikus ugyanakkor jelezte, az Országgyűlés őszi ülésszakában lesznek a kereszténydemokratáknak önálló javaslatai. Példaként a családvédelmi törvényt említette.

Harrach Péter hangsúlyozta: a szövetségen belül a KDNP-nek nincsenek olyan, eszmei szempontból fontos, és a Fidesszel ellentétes törekvései azokban a gyakorlati kérdésekben, amelyek célja a kilábalás a válságból és az ország átszervezése.

A frakcióvezető jelezte ugyanakkor, hogy az őszi ülésszakban lesznek a kereszténydemokratáknak saját javaslatai, ilyen például a családvédelmi törvény, de önálló álláspontot képviselnek az önkormányzati, a választási törvény, majd a jövő évi költségvetés vitájában is. Emlékeztetett: a KDNP javaslatai alapján az első változathoz képest  több pontban módosult az új Munka törvénykönyve, mert egyes rendelkezések ellentétesek voltak a családvédelmi törvénnyel. Hangsúlyozta, hogy ebben az esetben a munkavállalók és a munkaadók, és nem pártok között merült fel ellentét.

Harrach Péter beszámolt arról is, hogy a frakciószövetség ülésének első napján a miniszterelnök a képviselői kérdésekre válaszolt, és konkrét lépésekről is beszámolt, egyebek mellett a bajba jutott devizahitelesek problémájának megoldására.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!