Kereszténydemokrata segítség Kárpátaljának

Ebben az évben a kereszténydemokraták több alkalommal is jártak Kárpátalján. Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke megbeszéléseket folytatott a magyarság sorsát szívén viselő politikusokkal, neves egyházi személyiségekkel és a magyarlakta települések polgármestereivel.

Ebben az évben a kereszténydemokraták több alkalommal is jártak Kárpátalján. Semjén Zsolt a KDNP elnöke megbeszéléseket folytatott Kovács Miklóssal, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökével és Majnek Antal munkácsi római katolikus megyés püspökkel, emellett számos magyarlakta település polgármesterével is találkozott.

Dr. Roykó Ádám orvos átadta Kibl Józsefnek, Tiszaújlak polgármesterének a Sacro Ordine Constantiniano szervezet által adományozott gyógyászati segédeszközöket, elektromos kerekesszékeket mozgássérültek részére. A kereszténydemokraták könyvadományokkal is igyekeztek segíteni az anyanyelv ápolását, tudva, hogy a nyomtatott magyar szó milyen jelentőséggel bír Kárpátalján élő honfitársaink lelki és kulturális életében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!