Két keréken a hivatalba! + Videó

Kerékpározást népszerűsítő programot hirdetett meg Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott. Az erről szóló felhívást a kormányhivatal vezetője Illés Zoltánnak, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkárának nyújtotta át ma délelőtt a Pest Megyei Kormányhivatal épületének udvarán kialakított új kerékpártárolók átadásának alkalmával. Tarnai Richárd biciklivel, Illés Zoltán rollerrel érkezett, és két keréken vitték át a kezdeményező felhívást a Vidékfejlesztési Minisztériumba.

A felmérések szerint Magyarországon a hazai lakosság szemléletváltását tükrözve évről-évre nő a kerékpárral közlekedők száma. A Pest Megyei Kormányhivatal elindította a „Két kerékkel a Hivatalba” elnevezésű kezdeményezést, melynek célja az egészséges életmód, ezen belül a kerékpározás népszerűsítése, valamint a biciklivel munkába járás elterjesztése a hivatalok életében. Tarnai Richárd hangsúlyozta, szeretnék elérni, hogy a hivatalok vezetői lehetőségükhöz mérten ösztönözzék és támogassák munkavállalóikat, akár a munkahely kerékpáros-baráttá alakításával, akár egyéni kezdeményezésekkel.

Tarnai Richárd arra hívta fel figyelmet, hogy a kerékpáros vagy rolleres közlekedés nemcsak az egészséges életmód miatt fontos, hanem enyhíti a belváros közlekedési gondjait is, emellett egy tároló létesítése mindössze néhány tízezer forintba kerül.
 

Ennek a gondolatnak a jegyében létesített új kerékpártárolókat a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületének udvarán, és ezt szolgálja a mai napra a kormányhivatal dolgozóinak meghirdetett kerékpáros verseny is.

A Két keréken a hivatalba elnevezésű kezdeményezés felhívását Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára vette át ma délelőtt Tarnai Richárdtól. A vezetők maguk sem voltak restek jó példával járni: Tarnai Richárd biciklire, Illés Zoltán rollerre pattant, és két keréken vitték át a kezdeményező felhívást a Vidékfejlesztési Minisztériumba.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!