Két tévedést kell elkerülni

Az Európai Unióval kapcsolatban két tévedést kell elkerülni, ezek közül az egyik a baloldal szervilizmusa, a másik pedig a Jobbikra jellemző, felelőtlen handabandázás – mondta Semjén Zsolt Tiszaföldváron, kampánygyűlésen.A baloldal szervilizmusa onnan ered, hogy a KGST és a Varsói Szerződés időszakában megszokták, hogy az MSZMP párthierarchiájában az volt a „spiccen”, aki kiszaladt Moszkvába, és kétszáz százalékosan kiszolgálta a moszkvai elvtársak elvárásait.

A szocialisták ugyanezt a mentalitást vitték magukkal Brüsszelbe – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.   

A másik tévedés az, ami a Jobbikot jellemzi, a felelőtlen handabandázás – folytatta. „Kilépni az unióból? Hova, Ukrajna mellé?” – tette fel a kérdést.

A Fidesz és a KDNP álláspontja szerint a feladat Brüsszelben kettős: egyfelől a nemzeti érdekek kőkemény képviselete, másfelől, hogy magát az Európai Uniót megpróbáljuk „visszanavigálni” azokhoz az értékekhez, amelyeket az alapító atyák megálmodtak – hangsúlyozta Semjén Zsolt.

Az alapítók mindegyike ugyanis elkötelezett kereszténydemokrata politikus volt, akik egy keresztény civilizációra épülő Európai Uniót akartak teremteni a nemzetek sokszínűségével, nem pedig valamiféle Európai Egyesült Államokat – emlékeztette zömmel idősebb emberekből álló hallgatóságát a KDNP elnöke.

Ezzel szemben ténykérdés, „hogy a mostani uniós bürokrácia az egy olyan alma, amely nagyon messze elgurult az alapító atyák almafájától” – jelentette ki.

„Amerikában mindenki angolul beszél és mindenki bevándorló, ott lehet Amerikai Egyesült Államokat csinálni. Én viszont nem akarok Európai Egyesült Államokat, azt akarom, hogy a magyar az magyar legyen, a lengyel az lengyel a francia pedig francia” – mondta Semjén Zsolt.

Rámutatott: ezért aztán téves az az Európai Egyesült Államokat hirdető szocialista álláspont, hogy a magyar történelemnek célja és beteljesedése az európai uniós tagság.

Az uniós tagság legfeljebb csak egy eszköz arra, hogy a magyar nemzet életminősége javuljon, és csak annyiban vagyunk unió pártiak, amennyiben ez a magyarság megmaradását szolgálja – húzta alá a politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!