Kétharmados győzelem kell a változáshoz

Csak a Fidesz és a KDNP kétharmados győzelmével van esély arra, hogy mélyreható változás legyen az országban - mondta Harrach Péter, az országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke csütörtökön egy dombóvári lakossági fórumon. Hozzátette:  ez a győzelem nem könnyű, hiszen ellenfelünk mindig képes megújulni, és megtéveszteni a választókat, a jobboldal pedig megosztott.

A politikus szerint ma veszélyben van ez a kétharmad, a veszélyt a Jobbik jelenti, amely szavazókat visz el a két jobboldali párttól. Kizárólag a Fidesz és a KDNP szövetsége képes arra, hogy a polgári, keresztény, nemzeti oldalt győzelemre vigye, és megteremtse egy megújulás lehetőségét - tette hozzá.
 
Harrach Péter elmondta: ma Magyarországon nem csak gazdasági, politikai, hanem morális és demográfiai válság is van. Utóbbival kapcsolatban kifejtette: ma hazánkban egy nő átlagosan 1,3 gyermeket szül, ami nem elég ahhoz, hogy a társadalom reprodukálja magát. Kitért arra is, hogy a demográfiai helyzet mellett az etnikai problémák hogyan fognak alakulni. Az adatok azt mutatják, hogy míg az első gyermekvállalás ideje Magyarországon 28-29 év körül van, addig a roma nők 60 százaléka húszéves kora alatt szüli első gyermekét. Tehát míg száz év alatt három generáció jelenik meg, esetükben öt - mondta a kereszténydemokrata politikus. Harrach Péter bírálta a gyes és a gyed megnyírbálását, mint mondta, a gyermekvállalási kedv legnagyobb ellensége a bizonytalanság.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!