Kettős mércével mér a magyar és az európai baloldal

A magyar és európai baloldal elfogadhatatlan módon kettős mércét alkalmaz, és az MSZP bátran bajtársiasságot vállal a román Szociáldemokrata Párttal, akkor is, ha a párt soraiban holokauszttagadó miniszterek vannak. Miközben az elmúlt években a polgári magyar kormány minden lépését „antidemokrácia-szenzoros” vizsgálatnak vetették alá, addig a balliberális román kabinet elfogadhatatlan intézkedéseiről mélyen hallgatnak – áll az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közleményében.

Stágel Bence, az IKSZ elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője és Törcsi Péter alelnök állásfoglalásában felidézte, hogy Victor Ponta román miniszterelnök azt a szociáldemokrata Dan Sovát nevezte ki parlamenti kapcsolatokért felelős miniszterré, aki idén februárban még azt állította, hogy a második világháború idején Romániában nem üldözték a zsidó embereket és más, kisebbséghez tartozó állampolgárokat. Az új miniszter szerint mindez az egykori fasiszta diktátornak, Ion Antonescu marsallnak köszönhető, aki amúgy tudvalevőleg százezrek haláláért felelős.

A kereszténydemokrata politikusok úgy fogalmaztak: Romániában a puccsal hatalomra került Ponta-kabinet május óta „szisztematikusan harcol a demokratikus államberendezkedés ellen”: leváltotta a nekik nem tetsző ombudsmant, parlamenti házelnököket, az állami médiumok vezetőit, megyei prefektusokat. Alapjaiban módosították a választójogi rendszert, rendelettel akarták módosítani a népszavazási törvényt, és szándékosan megnehezítik a Traian Basescu államfőt helyén hagyó referendum eredményének törvényes megállapítását – csak azért, hogy saját, ideiglenes államfőjük maradjon pozícióban - sorolták.

Kiemelték: mindezt azonban a Magyar Szocialista Párt és az európai baloldal más „véleményformálói"”mintha észre sem vették volna. Miközben az elmúlt években a polgári magyar kormány minden lépését „antidemokrácia-szenzoros” vizsgálatnak vetették alá, addig a balliberális román kabinet ténylegesen elfogadhatatlan és a demokratikus legitimációt nélkülöző intézkedéseit mély hallgatás övezi - hangsúlyozták közleményükben, kitérve arra is, hogy Gurmai Zita szocialista európai parlamenti képviselő az ECOSY (Európai Ifjú Szocialisták) egy hónappal ezelőtti nyári táborában méltatta a Ponta-kormányt és a kabinet támogatására biztatta a résztvevőket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!