Kismamabérletet vezetne be Pécsett a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt a Fidesszel, illetve az Összefogás Pécsért Egyesülettel (ÖPE) közösen állított listát az októberi helyhatósági választásokra. A névsorban két KDNP-s politikus, Grób Gábor és Oszoli Dénes is szerepel, melyre több mint egy évtizede nem volt példa, ugyanis a kereszténydemokraták utoljára tizenkét évvel ezelőtt indítottak egyéni jelöltet a pécsi helyhatósági választásokon.

„2004-ben, húszévesen csatlakoztam a KDNP-hez. Egyetemi tanulmányaim mellett kezdtem meg az akkor mélyponton lévő, már parlamenten kívüli párt újraszervezését, nagyapám Zsigulijával járva a megyét. Az volt a célom, hogy a címerpajzsunk és a rajta látható kereszt az országos és a pécsi közéletben ismét tekintéllyel bírjon” – kezdte a beszélgetést Grób Gábor, aki a 16. választókerületben méretteti meg magát. A pécsi szervezet építése azután kezdődhetett meg, hogy 2005-ben a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetséget kötött. A városi KDNP életében a 2009-es esztendő is sorsfordító volt, ekkor sikerült ugyanis megújítani a helyi szervezetet.

Grób Gábor az első akadályt sikerrel vette, a kereszténydemokrata politikusnál az egyéni jelöltek közül egyedül Kővári János gyűjtött több ajánlószelvényt Kertvárosban.

 Több mint 900 ajánlást kaptam a Nevelési Központ környékén élő választópolgároktól, ami úgy gondolom, bizakodásra adhat okot. Ugyanakkor a kopogtatás során nagyon sok, a politikában csalódott kertvárosival találkoztam – értékelte a kampány eddigi tapasztalatait Grób Gábor, aki hozzátette: szeretné visszaadni a reményt, hogy tisztességes, értük tenni
akaró politikus nem csak a mesében létezik.


Oszoli Dénes: Kismamabérletet Pécsett is!

A civil életben építészként dolgozó Oszoli Dénes a 2-es számú választókörzetben, Meszes és Mecsekszabolcs területén indul. Mint azt a Pécsi Újság.hu érdeklődésére elmondta, annak ellenére, hogy a Nevelési Központ és a keleti városrész adottságai különböznek egymástól, a két körzet hasonló gondokkal is küzd.

Mi is az a kismamabérlet?

A bérlet a kisgyermeket nevelő szülő számára a tanuló- és a nyugdíjasbérlethez hasonló kedvezményeket biztosít a tömegközlekedésben. Egyelőre csak a GYES-en és GYET-en levők élhetnek vele, bár a civil kezdeményezést felkaroló fővárosi KDNP eredeti javaslata szerint a GYED-esek és a TGYÁS-osok is szerepeltek a kedvezményezettek körében. A 2010-re már több vidéki városban is bevezetett bérlet népszerűsítésre honlapot is indított a Kereszténydemokrata Néppárt és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, ahol bárki aláírhatja a kezdeményezést támogató aláírásgyűjtő ívet.

Mindkét helyen közös feladat az egészségügyi ellátást biztosító infrastruktúra javítása, a közlekedési biztonság és a közbiztonság erősítése, a városközponttal való összeköttetés fejlesztése, a kerékpárutak hálózatának bővítése, a közterületek folyamatos karbantartása – mondta el Oszoli Dénes, aki megválasztása esetén a kedvezményes kismamabérlet
bevezetését is szorgalmazni fogja.

Mint építész, testhezálló feladatnak tekintem a városfejlesztésben és a szociális városrehabilitációban való aktív közreműködést, még akkor is, ha az előttünk álló évek anyagi lehetőségei nem engednek meg nagy „attrakciókat”. A következetes és becsületes „aprómunka” időszaka következik, amelynek nagyon komoly jelentősége van az életkörülmények javításában – mondta a képviselőjelölt.

A két politikus a KDNP jövőjével kapcsolatban bizakodó. Bár a párt ismertsége és népszerűsége nem éri el a ’90-es évek szintjét, a tapasztalt idősek és a lelkes fiatalok mellett egyre több, a szakmájában megbecsült tagra számíthatnak a kereszténydemokraták.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!