Kiszámítható életút jár a pedagógusoknak

A pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszer bevezetésével a kormány kiszámítható és biztonságos életutat, tisztességes bérezést biztosít az óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak – áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkárságának közleményében. Az államtitkárság tájékoztatása szerint az új bérrendszer véget vet annak a megalázó gyakorlatnak, hogy a pedagógusok azonos munkájukért különböző fizetést kapnak.

Mint közölték, a Nemzeti Pedagógus Kar megteremti a lehetőségét annak, hogy a pedagógusok hivatását érintő, munkájukat szabályozó törvénytervezeteket, jogszabályokat a legilletékesebbek, maguk a pedagógusok véleményezzék, az oktatást irányító miniszter szakmai partnereként jogszabályok készítését, módosítását kezdeményezzék.

Az MSZP korábban „ízléstelennek és megalázónak” nevezte, hogy a pedagógusok az életpályamodellhez illeszkedő átsorolásuk aláírásával automatikusan a Nemzeti Pedagógus Kar részévé válnak.

Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján bírálta a kötelező kamarai tagságot, amellyel szerinte azt ismeri el az oktatási kormányzat, hogy a tanárok maguktól nem lépnének be a szervezetbe.

Az államtitkárság közleményében megengedhetetlennek nevezte azt a „hazugságokkal teli” kampányt, amelyet azok a politikai erők indítottak, amelyek – mint fogalmaztak – százával zárták be az iskolákat, több mint tízezer pedagógust bocsátottak el, elvonták a 13. havi bérüket, semmibe vették a pedagógusok véleményét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!