Kiszámítható jövőt, a demokratikus jogrend helyreállítását ígéri Orbán Viktor

A rendszerváltás után Tiszaújváros az MSZP fellegvára volt húsz éven keresztül, most azonban megtört a jég, ugyanis Mengyi Roland, a Fidesz–KDNP-szövetség jelöltje nyerte az első fordulót. Amennyiben ezt a sikert képes megismételni vasárnap, akkor fölényes győzelmet arathat a Fidesz–KDNP-szövetség Magyarországon – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt lakossági fórumán.

Több száz ember várta a leendő miniszterelnököt Tiszaújvárosban, s leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy helyreállítható-e Magyarországon a demokratikus jogállamiság és visszajöhet-e az emberek életkedve. Orbán Viktor a záporozó kérdésekre válaszolva először a munkanélküliség kérdésére tért ki, és megígérte: leendő kormányának hivatalba lépése után az egyik legfontosabb teendője a foglalkoztatási problémák leküzdése lesz. Kijelentette, az emberek változást akartak és egyértelműsítette: az új kabinet a demokratikus jogrend teljes helyreállítását tűzte ki legfontosabb céljául.

Mint mondta: egyelőre nem ismerik pontosan a magyar gazdaság valós állapotát, de amint tájékozódnak, a lehető leggyorsabb módon igyekeznek visszaállítani az emberek jövőbe vetett hitét. Kiszámíthatóságot, ember-centrikusságot ígért, miközben kérte a köré sereglett több száz embert: segítsék Mengyi Rolandot győzelme esetén parlamenti munkájában.

A Fidesz elnöke holnap Edelényt és Kazincbarcikát keresi föl, amely két választókerület ugyancsak stratégiai fontosságú régiója a Fidesz–KDNP-szövetségnek.

+

A bűnözők világának hamarosan vége

Mi nem gárdákat és félkatonai szervezeteket szeretnénk látni Magyarországon, hanem jól működő, fölszerelt, tisztességesen megfizetett, hatékonyan működő rendőrséget. A magyar államnak kell garantálnia polgárai számára a biztonságot – mondta Orbán Viktor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon. A politikus újságírói kérdésre azt mondta: „bízzanak bennem, lesz adócsökkentés” Magyarországon.

Az országgyűlési választásokon való részvételre buzdított Orbán Viktor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon a helyi rendőrőrs előtt. A megyében három választókerületben még nem dőlt el a választás.

A rakamazi helyszín kiválasztását azzal indokolta a Fidesz elnöke, hogy a városban a rendőrőrsnek és az önkormányzat összefogásával látványosan javult a közbiztonság, egy év alatt 40 százalékkal csökkent a garázda bűncselekmények, lopások, betöréses lopások száma.

„Azért jöttem el ide, hogy biztassam a választópolgárokat, mert Magyarországon a rendetlenségnek, a bűnözők világának hamarosan vége lesz, törvényesség és rend fog uralkodni. Ezt elsősorrban rendőrség megerősítésétől, az önkormányzatoktól és központi kormányzattól várjuk” - folytatta Orbán Viktor, aki szerint több jogszabályt meg kell változtatni ahhoz, hogy a rendőrség tehesse a dolgát, ezért nem mindegy, hogy a közrend helyreállításának szándékával fellépő kormány mögött milyen többség áll majd a parlamentben. A második forduló erről fog szólni – tette hozzá.

Orbán szerint „a második fordulóban fog eldőlni, lesz-e nemzeti egység, le tudjuk-e zárni a zavarosban halászás, kétes bírósági és hatósági eljárások korszakát, és belépünk egy világos korszakba, ahol a rendőrség teljesíteni tudja azt a feladatát, amiért létrehozták”.

Újságírói kérdésre, hogy lesz-e adócsökkentés, ha hatalomra kerülnek, a Fidesz elnöke azt felelte: „bízzanak bennem, lesz adócsökkentés”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!