A kitartásnak, az akaraterőnek, a küzdeni tudásnak állítottak emléket

Új iskolai sportpályákat adott át és olimpiai bajnokok falát avatta fel Simicskó István Budapesten. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára új iskolai sportpályákat adott át az újbudai Szent Benedek Iskolaközpontban. Köszöntőjében hangsúlyozta: az új sportpálya nagymértékben segíti a nevelőmunkában fontos sportélet fejlődését és a mindennapos testnevelés felmenő rendszerben történő bevezetését.

Ugyancsak a mai napon Simicskó István köszöntőt mondott a 110 éves múlttal rendelkező, budapesti Árpád Gimnáziumban az olimpiai bajnoki címet szerző, egykori árpádos diákok nevét viselő emléktábla avatóünnepségén is.

Az államtitkár beszédében kifejtette, hogy a felavatott tábla a kitartásnak, az akaraterőnek, a küzdeni tudásnak és egyben hét emlékezetes olimpia dicsőítésének állít emléket. Kiemelte azt is, hogy jó úton járnak azok az iskolai vezetők, akik felismerik egykori diákjaik, olimpiai bajnokaik megbecsülésének fontosságát, s példaképként táblát állíttatnak olimpiai aranyérmes tanítványaiknak, hiszen ezzel mintát mutatnak diákjainak és más iskoláknak is.

Fábián László, Gyarmati Dezső, Konrád Ferenc és testvére Konrád János, Markovits Kálmán, Szabó Bence, Tarics Sándor, valamint Török Ferenc a sportban felért a csúcsra, így nevüket nem csupán az országhatárainkon belül, azon kívül is jól ismerik a sportot kedvelők, s nem csupán a magyar ajkúak – mondta az államtitkár.

Az ünnepségen felolvasták Hoffmann Rózsa, az EMMI oktatásért felelős államtitkárának levelét is. Az Árpád Gimnázium igazgatója, Gyimesi Róbert, és a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Szabó Bence szavai mellett a rendezvény résztvevői meghallgathatták az immáron 99 éves Tarics Sándor videós üzenetét is. A világ legidősebb, élő olimpiai bajnoka az 1936. évi nyári olimpiai játékokon, Berlinben a magyar vízilabdacsapat tagjaként szerezte meg olimpiai bajnoki címét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!