Körvonalazódik a kormány új Magyarországa

Szándékosan provokálják a lakosságot a szocialisták, vagy ennyire nem ismerik a közhangulatot – tette fel a kérdést Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában azt kifogásolva, hogy a kormány újabb milliókért Vedd észre a változást! Hívd elő az új Magyarországot! címmel fotópályázatot hirdetett meg. Soltész Miklós mintegy válaszul az ország jelen helyzetéért a felelősséget szétterítő kormánypárti igyekezetre hangsúlyozta, a polgári kormány ideje alatt Magyarország adóssága egy főre vetítve 200 ezer forint volt, a GDP-hez viszonyítva alig haladta meg az 50 százalékot, a szocialista kormány alatt az egy főre eső adósság nyolcszázezer forintra nőtt, s meghaladta a GDP 66 százalékát.

Mi épült ebből a pénzből? – tette fel a kérdést a képviselő. Magántőke bevonásával börtönök, autópályák és kollégiumok épültek, no meg épült két domb között völgyhíd, szántóföldön alagút – sorolta a pénznyelő beruházásokat a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: a kormány leépítette az egészségügyet, az iskolarendszert, kisiskolákat zártak be, nem csökkentette a gyermekszegénységet, ellenben szétverte az otthonteremtési rendszert.

Soltész Miklós megjegyezte, hogy miközben Gyurcsány Ferenc a polgári kormány által létrehozott otthonteremtési rendszert támadja, arról nem beszél, hogy az jelentős adóbevételt jelentett az államnak, munkahelyeket teremtett, segítette a fiatalok gyermekvállalását, vagyis az ország jövőjét építette.  

A politikus Gyurcsány Ferenc néhány hónappal ezelőtti mondatait idézte, amikor is a kormányfő azt mondta: „Nem lehet felrúgni azt a társadalmi egyezséget, amelyet a szocialisták kötöttek a különböző társadalmi csoportokkal, többek között a munkásokkal és a nyugdíjasokkal. A Fidesz ezzel a két csoporttal akar tengelyt akasztani, amit nem engedünk meg!”

Soltész Miklós azt javasolta vegyék számba mit tett, és mit szándékszik tenni a Gyurcsány Ferenc és kormánya a nyugdíjasokkal. A képviselő emlékezetett rá, hogy „szeptemberben a kormány nagy dérrel-dúrral bejelentette, hogy 2009-ben 5,6 százalékkal emeli a nyugdíjakat, október közepére ez a szám már csak 3,9 százalék lett, s a költségvetés tervezetében 3,1 százalékra apadt. Szeptember és október vége között a kormány átlagosan 24 ezer forintot vett el egy nyugdíjastól, s jövőre a nyugdíjkorrekció szeptemberig történő felfüggesztésével 970 ezer nyugdíjastól átlagosan 15 ezer forintot vesz el ”.

A képviselő azzal az október 17-ei ígéretével is szembesítette a kormányfőt, amikor is azt mondta, hogy meg fogják őrizni a 13 havi nyugdíjakat. ( Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint október 9-én már tárgyalt az IMF-el – a szerk. megjegyzése)

Nézzük, hogyan teljesíti a kormányfő ezen ígéretét – mondta Soltész Miklós. „Több mint negyed millióan nem kapnak egyáltalán 13 havi nyugdíjat, mert 62 év alattiak, 630 ezer azon nyugdíjasok száma, akik a nyolcvanezer forint feletti részt veszítik el, s kétszázezer rokkant nyugdíjastól ugyancsak a nyolcvanezer forint feletti részt veszi el a kormány” – sorolta a képviselő.

A Gyurcsány-kormány a családokat is tovább sújtja, amikor több mint 720 ezer közalkalmazottól és köztisztviselőtől elveszi a 13 havi bérüket – folytatta a kormány bűnlajstromát a politikus. Hozzáfűzte, ezzel egy 16 éves, egymást követő kormányok által betartott megállapodást rúg fel a kormány.

Soltész Miklós a kormányfőhöz, és a kormánypárti képviselőkhöz fordulva azt kérdezte: „Elismerték a különbséget Észrevették a változást?” 
A miniszterelnökhöz hasonlóan  a képviselő kitért a tegnapi szlovákiai eseményekre úgy fogalmazott „tegnap a szlovákok tettlegesen, jövőre az euró bevezetésével szimbolikusan verik meg a magyarokat”.

„A kormány az oka, annak, hogy itt tartunk, hogy az ország nem tud szembeszállni a gazdasági válsággal, a kormányt terheli a felelősség, hogy ily mértékben sújtja a nyugdíjasokat, köztisztviselőket, közalkalmazottakat, s rajtuk keresztül családtagjaika”t – mondta végezetül a kereszténydemokrata politikus.

A többi napirend előtti felszólalással ellentétben Soltész Miklós szavaira nem kívánt a kormány reagálni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!