Középpontban a családok

A nagy család, a gyermekek vállalása örömöt jelent, és erősíti egész Európát – mondta Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkára az európai népesedési és családügyi hét zárórendezvényén a Millenáris Parkban. Rétvári Bence parlamenti államtitkár kiemelte, hogy a magyar uniós elnökség egy évek óta mostohaként kezelt témát, a családok témáját állította középpontba. A Millenárison a „Családünnep Európával” című rendezvény egészen szombat estig tart, koncertek, színházak, játszóházak, kiállítások várják a látogatókat.

A nagy család, a gyermekek vállalása örömöt jelent, és erősíti egész Európát – mondta Soltész Miklós, aki arra biztatta a fiatalokat: merjenek családot alapítani, gyermeket vállalni, mert Magyarország és az egész Európai Unió jövője ezen múlik.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár kiemelte, hogy a magyar uniós elnökség egy évek óta mostohaként kezelt témát, a családok témáját állította középpontba. Szólt arról, hogy az új alaptörvény a családok számára egy újfajta minőséget biztosít, ugyanis olyan közösségnek ismeri el, mely gazdasági közösség is. Magyarországon körülbelül 615 ezer egygyermekes, 428 ezer kétgyermekes és 177 ezer három vagy többgyermekes család van, számukra a családi típusú adórendszerrel biztosított a jövő, az újabb gyermek vállalása.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára azt hangsúlyozta: egyre kevesebben vannak azok, akik családban élnek, pedig a család biztonságot nyújt, ahová vissza lehet vonulni, ahol az együtt örülés és az együtt szomorkodás egy életre elszakíthatatlan köteléket tud kialakítani. Ez a biztonság elsősorban érzelmi szál, emellett pedig szociális, anyagi hátteret is nyújt.

A rendezvényen a köszöntők előtt, az Európai Unió és Magyarország családfáját szimbolizáló alkotásra feltették a 27 tagállamot jelképező almákat. A Millenárison a „Családünnep Európával” című rendezvény egészen szombat estig tart, koncertek, színházak, játszóházak, kiállítások várják a látogatókat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!