A kohéziós politika megóvása mellett foglalt állást két néppárti EP-képviselő

A kohéziós alapok kulcsfontosságú szerepet játszanak a gazdasági növekedésben és munkahelyteremtésben - emelte ki szerdán Brüsszelben kiadott közleményében az EP két néppárti képviselője, Surján László és a holland Lambert Van Nistelrooij. Közleményük szerint „a kohéziós politika több mint 2,4 millió munkahelyet teremtett az elmúlt tíz évben”. Hangsúlyozzák: „A kohéziós alapok döntőek a beruházások, az innováció és a növekedés ösztönzésében.”

A kohéziós alapok hozzájárulnak továbbá a munkahelyteremtéshez is az Európai Unióban. Ezért a kohéziós politikák finanszírozásának mértékét nem csak a jövő évi uniós költségvetésben kell fenntartani, hanem a 2014 és 2020 közötti pénzügyi időszakban is. A programok jobb tervezése és a hatékonyság növelése kulcsfontosságú annak érdekében, hogy az EU kilábaljon a jelenlegi válságból – fogalmazott Surján László és  Lambert Van Nistelrooij.

A két képviselő azt követően adott ki közleményt, hogy az EP regionális fejlesztési bizottsága Johannes Hahn európai biztos részvételével megtárgyalta a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó kohéziós politika legújabb fejleményeit, és megbízást adott a 2013-as uniós költségvetésről szóló, intézményközi uniós tárgyalások megkezdésére.

Utóbbival kapcsolatban Surján László, a téma néppárti felelőse kiemelte: „A költségvetési konszolidációt azokhoz a beruházásokhoz kell igazítani, melyek a növekedést és a munkahelyteremtést segítik elő. A kohéziós alapok szerepe kiemelkedő ebben a folyamatban, ezért mértéküket fenn kell tartani a jövő évi EU-s költségvetésben, csakúgy, mint a 2014 és 2020 közötti támogatási periódusban.” 

A magyar EP-alelnök hozzátette: „Az Európai Parlament ellenzi a kifizetések szintjének minden olyan csökkentését, melyet a tagállamok által nyújtott és a bizottság költségvetési tervezetének alapjául szolgáló előrejelzéseknek megfelelően irányoztak elő. Minden, a kohéziós politika finanszírozásának megnyirbálását célzó kezdeményezés az EU érdekeivel ellentétes, mivel különösen veszélyeztetné Európa gazdasági fellendülését.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!