A kormány ismét a fiatalok mellett döntött

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a Kormány döntését, miszerint 27 százalékról 5 százalékra csökken januártól az új lakásvásárlás és új ház értékesítés áfája. Külön fontos, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény tovább nő a két gyermekes családoknál, ahogy ezt az IKSZ is kérte már a döntéshozóktól. Az is üdvözlendő, hogy aki három gyermeket vállal, annak 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás jár majd, és a Kormány ehhez pluszban 10 millió forint hitelt biztosít.

A most bejelentett intézkedés sorozat az elmúlt évtized egyik legjelentősebb lépése a fiatalok lakhatásának ügyében. A Kormány ezzel azt üzeni számunkra, fiatalok számára, hogy van jövőnk Magyarországon, érdemes itthon boldogulni és ehhez segítséget is kapunk. Köztudott, hogy a 18-35 éves korosztályban az önálló lakhatás megoldása az egyik fő kérdés. Ugyanakkor a lakásvásárlások számának növekedése reményeink szerint fiatalok számára is megfizethető szintre csökkentheti a most rendkívül magas albérletárakat. Ez a történelmi lépés hozzájárul ahhoz, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek és hogy mindenki méltó körülmények között élhessen.

Nacsa Lőrinc
elnök
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!