A kormány nem tűri az antiszemitizmust

Beszédet mondott a hanuka alkalmából rendezett budapesti gyertyagyújtáson Latorcai Csaba, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár. Az ünnep kapcsán közölte, a kormány fellép minden antiszemita cselekménnyel szemben.

A magyar kormány a törvény szigorával lép fel minden egyes antiszemita cselekménnyel szemben és nem tűri a vallási vagy világnézeti okokból történő megkülönböztetést – közölte a Miniszterelnökség. A hivatal abból az alkalomból adott ki közleményt, hogy Latorcai Csaba, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár csütörtökön beszédet mondott a hanuka alkalmából rendezett budapesti gyertyagyújtáson.

Résztvevők táncolnak a nyolcnapos zsidó vallási ünnep, a hanuka harmadik estéjén, a lámpás meggyújtása után a budapesti Nyugati téren 2016. december 26-án. (MTI Fotó: Demecs Zsolt)

Latorcai Csaba az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség meghívására vett részt az egyik legnagyobb zsidó ünnepen, amelyen a jeruzsálemi templom újbóli felszentelésére emlékeznek.

A helyettes államtitkár beszédében szorgalmazta egymás megértését, a különbözőségek elfogadása mellett azt is, hogy erősítsük egymásban mindazt, ami közös. Mint rámutatott, Európa megmaradása és megerősödése a zsidó-keresztény hagyományból gyökerező hit mélységeiben és az őszinte párbeszédben keresendő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!