A kormányfő minden eddiginél határozottabb hangon szólt a migráció kezeléséről

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint a kormányfő évértékelő beszédében minden eddiginél határozottabb hangon szólt a migrációról, annak kezeléséről. A KDNP egyetért a kormányfő helyzetértékelésével, miszerint mindannyiunk első számú érdeke és feladata, hogy megvédjük mindazt, amit európai kultúrának, közbiztonságnak, keresztény gyökereknek tartunk.



Harrach Péter kiemelte a miniszterelnök gondolatai közül azt a pontot, hogy ezek az emberek sokszor áldozatok, az emberkereskedők, a helyi viszonyok és a nyugati politikusok áldozatai. Ugyanakkor emellett Orbán Viktor az önvédelem szempontját sem hagyta figyelmen kívül mondta.

A KDNP egyetért a kormányfő helyzetértékelésével, miszerint mindannyiunk első számú érdeke és feladata, hogy megvédjük mindazt, amit európai kultúrának, közbiztonságnak, keresztény gyökereknek tartunk.

Mi kereszténydemokraták is azt szeretnénk, ha Brüsszel és egész Európa a maga valóságában, reális szemmel látná helyzetét, ha képes lenne megvédeni önmagát és a kötelező betelepítési kvóta álmegoldása helyett az öreg kontinens" észbe kapna, és Ázsia és Afrika konfliktusokkal terhelt országaiban igyekezne minél nagyobb segítséget adni embertársainak." fogalmazott a kisebbik kormánypárt közleményében.

A KDNP szerint a miniszterelnök évértékelőjén minden eddiginél jobban kirajzolódott, hogy melyek azok az eredmények, amelyeket a polgári-keresztény kormányzás az elmúlt években produkált. Példaként említették a pénzügyi stabilizációra, a családok támogatására vagy akár a magyar érdekek mentén történő külpolitika kiépítésére. S most mindez a 2015-ben kezdődött népvándorlás miatt veszélyben van mutattak rá.

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye

A miniszterelnök évértékelőjén minden eddiginél jobban kirajzolódott, hogy melyek azok az eredményeink, amelyeket a polgári-keresztény kormányzás az elmúlt években produkált. Gondoljunk itt a pénzügyi stabilizációra, a családok támogatására vagy akár a magyar érdekek mentén történő külpolitika kiépítésére. S most mindez a 2015-ben kezdődött népvándorlás miatt veszélyben van! A KDNP egyetért a kormányfő helyzetértékelésével, miszerint mindannyiunk első számú érdeke és feladata, hogy megvédjük mindazt, amit európai kultúrának, közbiztonságnak, keresztény gyökereknek tartunk. Mi kereszténydemokraták is azt szeretnénk, ha Brüsszel és egész Európa a maga valóságában, reális szemmel látná helyzetét, ha képes lenne megvédeni önmagát és a kötelező betelepítési kvóta álmegoldása helyett az öreg kontinens" észbe kapna, és Ázsia és Afrika konfliktusokkal terhelt országaiban igyekezne minél nagyobb segítséget adni embertársainak.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!