A kormány 45 milliárd forintot fordított fogyatékos- és idősellátásra

Ebben a kormányzati ciklusban 45 milliárd forintot fordítottak fogyatékos gondozásra és idősellátásra – közölte  Soltész Miklós szombaton Debrecenben. az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára a Debreceni Terápiás Ház felújított 4-es ápolási egységének átadásán az MTI-nek elmondta: a 44,6 millió forintos felújítás eredményeként 40 asszony ellátása történhet jobb körülmények között.

Soltész Miklós rámutatott, hogy az önkormányzatoktól 2013-tól átvett számos intézményben jól gazdálkodtak, és a maradványpénzek felhasználásával sikerült évek óta húzódó fejlesztéseket is elkezdeni, illetve megvalósítani.
 
Ilyen a debreceni beruházás is: a 44,6 millió forintos felújítás eredményeként 40 asszony ellátása történhet jobb körülmények között, és a gondozók is európai színvonalú környezetben folytathatják nehéz munkájukat – tette hozzá az államtitkár.
A jövőről szólva Soltész Miklós utalt a vasárnapi választásra, ahol eldől, hogy „visszatér-e a lelketlenség, a rossz politikai-gazdasági szemlélet", vagy folytatódnak a jó irányú változások.
 
„Ha minket megbíznak, sok-sok ilyen ünnepségnek (...) leszünk részesei, sok lelki plusz vár ránk, ami erősíti a családokat, a gazdaságot, az embereket" - mondta Soltész Miklós.
 
Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy 2010 után a szociális szférában is morális változás következett be.
 
Csaholcziné Rácz Éva, a terápiás ház vezetője az átadáson elmondta: intézményük tartós bentlakást biztosító, ápolást, gondozást nyújtó szociális intézmény, ahol öt ápolási egységben, 215 férőhelyen pszichiátriai betegek, 65 férőhelyen fogyatékos emberek teljeskörű ellátását végzik.
 
A mostani fejlesztés keretében három mosodai gépet vásároltak, s felújították az intézmény legrégebben épült szárnyában található, csaknem ötszáz négyzetméter alapterületű 4-es ápolási egységet.
 
Kicserélték a nyílászárókat, a padlóburkolatot, a szobákban beépített szekrényeket, a folyosón nővérfigyelőt alakítottak ki, s megvalósult az ápolási egység teljes festése, a födém hőszigetelése, az oldalfalak csempézése és az elektromos rendszer cseréje is – sorolta az intézményvezető.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!