A kormány felszámolja az MSZP által előidézett tudásválságot

Az MSZP elhibázott liberális oktatáspolitikája idézte elő a magyar köz- és felsőoktatás minőségének romlását. A szocialisták egy olyan, anyagilag diszkrimináló közoktatási rendszert alakítottak ki, ahol a gyerekek esélyeit elsősorban az határozta meg, hogy milyen családba, az ország mely pontjára születtek, melyik iskolába jártak – olvasható a Kereszténydemokrata Néppárt közleményében, melyben az MSZP megszólalására reagált.

Az igazságtalan különbségek felszámolása helyett a szocialisták intézkedéseikkel tovább mélyítették a meglévő különbségeket. Ma is büszkén hirdetik, hogy nem ugyanaz a tudás illeti meg a gazdagabb településeken és a hátrányos helyzetű régióban élő gyerekeket.

A fiatalok körében valóban tapasztalható tudásválságot a szocialisták kitartó károkozása idézte elő, többek között az oktatásból a folyamatos forráskivonással, a pedagógusok helyzetének ellehetetlenítésével, szakmai illetékességük megkérdőjelezésével, a tömeges iskolabezárásokkal, a követelményszínt leszállításával. Míg Európa más országaiban az elégséges érettségihez a diákoknak ötven százalékot kell teljesíteniük, addig az MSZP érettségi reformjának köszönhetően Magyarországon 20 százalékot. A színvonalat jól láttatja, hogy 7 osztályos gyerekek az érettségin jó eredménnyel végeznének.

Az MSZP akárcsak az ország gazdaságát, az oktatás egészét is az összeomlás szélére sodorta. Az köznevelési és a felsőoktatási rendszer megújítása véget vet ennek a folyamatnak, az állam nagyobb szerepvállalásával, következetes oktatáspolitikájával igazságosabb és jobb oktatási rendszert hozott létre.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!