A kormány folytatja a bölcsődei férőhelyek bővítését

Megkezdik annak felmérését, hogy hol lesz szükség a közeljövőben új intézményekre és hol lesz szükség felújításokra – jelentette ki Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár a közszolgálati televízió Az este című műsorában. Az államtitkár érdekesnek tartotta, hogy a szocialisták a jelenlegi kormányt kritizálják, álláspontja szerint, ha a kampány véget ér, az ellenzék is elismeri majd, hogy a kormány sokat tett ez ügyben.

Soltész Miklós korábbi  sajtótájékoztatójánn elmondta: a kormány 28 milliárd forintot fordított erre a célra. Volt, ahol a meglévő bölcsődéket bővítették, és hatezer új férőhely is létesült. A bölcsődei finanszírozás 20-30 százalék között nőtt – tette hozzá. Az államtitkár Az estében úgy vélte: ha a kampány véget ér, az ellenzék is elismeri majd, hogy a kormány sokat tett ez ügyben.

Soltész Miklós szerint azért is érdekes a szocialisták állítása, miszerint nem tettek semmit a bölcsődei férőhelyek bővítéséért, mert éppen a héten tették le az új bölcsőde alapkövét Salgótarjánban, ahol 1999-ben a szocialista vezetés bezárta egy több mint 30 ezres város utolsó ilyen intézményét. Utána tíz évig nem is foglalkoztak azzal, hogy legyen. Majd 2009-ben olyan pályázatot írtak ki, aminek annyira magas volt az önrésze, hogy a szegényebb önkormányzatok képtelenek voltak azt kifizetni – ezek közé tartozott Salgótarján is. A jelenleg a kormány viszont olyan pályázatot írt ki, amelyben az észak-magyarországi térség önkormányzatai 100 százalékos támogatást kaptak. Most Salgótarján 350 millió forintból meg tudja építeni szeptemberre a bölcsődéjét.     

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!