A kormány két éve – Fórum Vácott

Vácott kerekasztal-beszélgetésen értékelte a kormány két éves munkáját Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a 4. számú választókerület elnöke, és Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Hollik István kérdéseire válaszolva Cséfalvay Zoltán elmondta a két éve átvett örökség nehezebb volt, mint bárki gondolta volna, a gazdasági csőd elkerülése érdekében, bevezették a bankadót és a különadót. Harrach Péter azt mondta, a kormány rendelkezik az átalakításokhoz szükséges választói támogatással.

Cséfalvay Zoltán történelmi lépésként említette azt a nehezem megszületett megállapodást, amelyet a bankokkal kötöttek az árfolyamrögzítés és a végtörlesztés kapcsán. Fontos, hogy „az új Alkotmányba bekerült egy olyan biztosíték, hogy ezután egyetlen kormány se tudja a végletekig eladósítani az országot.”

Harrach Péter szerint a kétharmados többség azt mutatta, hogy a magyar társadalom elutasítja a jelenlegi ellenzék képviselte világnézetet, és a hagyományos nemzeti értékek, a rend helyreállítása mellett tette le a voksát. Ez ma is így van, hiszen még a „lemorzsolódó” választók sem erősítik a balliberális oldalt.

– A kormánynak van világos értékrendje, egészséges társadalomképe, és bátorsága a nagy ellátórendszerek átalakításához, amelyek olykor érdeksérelemmel járnak. Mindehhez rendelkezik a szükséges politikai támogatottsággal is – jelentette ki Harrach, aki egy kérdés kapcsán azt is elmondta, hogy a legjobb szociálpolitika a jó gazdaságpolitika.

Cséfalvay Zoltán az európai gazdasági helyzetet értékelve hangsúlyozta, a kormány konszolidálta a költségvetést, tartani tudja a 3 százalék alatti államháztartási hiányt, amit kevés uniós ország mondhat el magáról. Ezzel eltávolodott a gazdasági válságokkal küszködő országoktól. „Mindez nem volt könnyű sem a kormánynak sem a magyar embereknek” – tette hozzá az államtitkár.

A fórum után Harrach Péter a Fidesz és a KDNP helyi alapszervezeteivel folytatott megbeszélést.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!