A kormány tízmilliárdokkal támogatja a fogyatékossággal élőket

A kormány több tíz milliárd forint értékben támogatja a fogyatékossággal élőket és az őket gondozókat az Új Széchenyi Terv pályázatai révén – mondta a szociális államtitkár kedden a kormány honlapján közzétett videofelvételen. Soltész Miklós kiemelte: ezek a támogatások több területen is megjelennek, ilyen például a foglalkoztatás, a korai fejlesztés vagy az akadálymentesítés. Emellett a civil szervezeteknek külön támogatást is adtak mintegy 400 millió forint értékben.

A szociális szolgáltatások támogatása biztosított

Az államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormány eddig is kiemelt figyelmet fordított a fogyatékossággal élők életminőségének javítására, és a jövőben is törekszik erre. Így 2013-ban is biztosítja azt a támogatást, amelyet 2012-ben a civil fenntartók által működtetett intézmények szolgáltatásain keresztül juttatott el a fogyatékossággal élőknek, pszichiátriai és szenvedélybetegeknek.

Hozzátették, a szociális szolgáltatások területén igen fontosnak tartják a fenntartható, átlátható és igazságos finanszírozást. A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben nyújtott szolgáltatások után a civil szervezetek az idén több mint 21 milliárd forint normatív finanszírozásban részesülnek. E célokra a kormány a tervek szerint ezt a támogatási összeget 2013-ban is biztosítja – közölték.

Hangsúlyozták továbbá, hogy ez a kormány biztosított először külön költségvetési soron 95 millió forint támogatást a leginkább rászoruló autistákkal foglakozó intézményeknek. A pályázaton csaknem 30 szervezet nyert el támogatást, az erről szóló szerződéseket várhatóan a napokban kötik meg - olvasható az államtitkárság közleményében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!