A kormányzat elkötelezett a tanárképzés fejlesztése iránt

Az oktatási kormányzat a jövőben is úgy számol az egri Eszterházy Károly Főiskolával, mint a hazai tanárképzés bástyájával – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az intézmény tanévnyitó ünnepségén pénteken Egerben. Pedagógusképzésre mindig is szükség lesz Magyarországon, így az egri főiskolára is. A kormányzat elkötelezett a felsőoktatás, a tanárképzés fejlesztése iránt – jelentette ki Hoffmann Rózsa.

Az egyén úgy boldoguljon, hogy az a közösség javát szolgálja, az ország pedig úgy fejlődjön, hogy az az egyénnek is hasznára váljék – fogalmazta meg a kormány célját a politikus.

Hozzátette: ennek a filozófiának a jegyében fogtak hozzá a felsőoktatás átalakításához, ezt szolgálja az új nemzeti felsőoktatási törvény és a hallgatói ösztöndíj-szerződésről szóló rendelet.

Hauser Zoltán, a főiskola rektora bejelentette, hogy a tanévet Eszterházy 250 mottóval jubileumi tanévvé nyilvánítják, ugyanis az intézményalapító Eszterházy Károly püspök éppen 250 éve kezdett hozzá egy egri universitas megteremtéséhez.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!