A Kossuth téren a Békemenet

Kedden kora délután elindult a tömeg a budapesti Széna térről a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond majd beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepén. A Magyarország függetlenségéért és a kormány melletti kiállásért szervezett menetet több ismert közéleti személyiség vezeti, többek között a rendezvény egyik szervezője, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és szóvivője, Fricz Tamás, a CÖF másik alapítója és Bayer Zsolt újságíró.

Az állami megemlékezésen Balás-Piri László, '56-os hős úgy fogalmazott: „Olyan vezetői vannak ennek az országnak, akik megbecsülik '56 emlékét. Ezt pedig nem lehet eurómilliókkal megváltani”. Rövid beszéde után a Ghymes együttes és az MR Szimfonikusok közös műsora következett.

Megérkezett a menet eleje a Kossuth térre

A Kossuth téri állami ünnepség kezdete előtt mintegy fél órával megérkezett a békemenet eleje a Parlament elé, ez idő tájt a menet végén haladók a Margit híd közepén jártak – jelentették az MTI tudósítói.

A békemenet a Margit hídon át, a Nyugati pályaudvart érintve, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán át ér a Parlament előtti Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond majd beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepén. A menethez útközben is sokan csatlakoztak.

D_NOE20121023002
 

Négyszázezren a budapesti Kossuth téren

A rendőrség becslése szerint a Kossuth téri hivatalos állami ünnepségen közel 400 ezren vesznek részt – közölte a Belügyminisztérium kedden délután az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Kossuth tér teljesen megtelt, a Békemenet résztvevői megtöltik az Alkotmány utcát és a környező mellékutakat.

Az állami ünnepség délután négy óra után néhány perccel a Himnusz hangjaival kezdődött, a rendezvény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz.

A téren várakozókhoz négy óra előtt nem sokkal csatlakoztak az ország függetlenségéért és a kormány melletti kiállásért szervezett békemenet résztvevői, akik délután két órakor indultak a budai Széna térről. Őket nagy tapssal fogadta a téren addigra összegyűlt tömeg.

D__FO20121023013

Elindult a tömeg

A magyar és lengyel zászlók, valamint a kormányt éltető, biztató táblák alatt álló tömeg az indulás előtt teljesen megtöltötte a Széna teret és környékét, a forgalmat a városrészben lezárták. A menet elején egy hatalmas nemzeti színű molinót vittek, amelyen az állt: „Nem maradunk adósok! Egy a haza".

A békemenet részt vevői egyperces néma csenddel tisztelegtek az 1956-os hősök és Nagy Imre mártír miniszterelnök emléke előtt.

D__FO20121023001
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!