A kötelezettségszegési eljárásnál károsabb a nyavalygás

Alapvetően körültekintően fogja meghozni az Európai Bizottság az ajánlásait, bízni lehet abban, hogy nem lesznek benne azok a politikai felhangok, melyek jelenleg uralják a médiát – jelentette ki Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt európai parlamenti képviselője az m1 Ma reggel című műsorában. A kereszténydemokrata politikus úgy vélte, nem lehet úgy élni a világban, hogy kéthavonta elkezdenek azért sírni, mert Magyarországon vége a demokráciának.

Ez a bizalom tükröződik abban, ahogy felvezetik a kérdést. Jelentős dolognak tartják, hogy egy 1949-ben született, Sztálin-hátterű alkotmányt felváltotta egy új, más koncepciójú alaptörvény, ami ráadásul nem különböző csoportok közötti érdekegyeztetéseken, kerekasztal-konferenciákon, a parlament mögött, sutyiban jött létre, hanem nyílt parlamenti vitában - érvelt a politikus.

Surján László felhívta a figyelmet arra: olyan csoportok akarnak Magyarországnak leckét adni demokráciából, melynek tagjai között ott van Meciar pártjának küldöttje. Szlovákiában ma is Meciar a legkevésbé tisztelt politikus – szögezte le Surján, aki szerint annak a kritikának, ami jelenleg megfogalmazódik, nem szakmai, hanem politikai töltete van.

Arra a kérdésre, mire számít a szerdai ülés kapcsán, elmondta: nem bánná, ha egy komolyabb eljárás megindulna Magyarországgal szemben, a politikai ellenfeleiknek ugyanis az az érdeke, hogy folyamatosan felszínen tartsák a kérdést, újra és újra lehessen sírni, hogy vége a magyar demokráciának, márpedig ha egy folyamat elindul, annak van vége, és születik egy döntés. A Fidesz és a KDNP pedig minden változtatásra kész.

Ami ma Magyarországon zajlik, az nem a demokrácia veszélyeztetése, hanem annak biztosítása. Hogy legyen vége annak, hogy egy diktatórikus rendszer örökösei beépülnek a hatalom kulcspontjaira, és gyakorlatilag azt akarják megvalósítani, amit 1989-ben kimondta: többpártrendszert, de a szocialisták vezetésével, ami nem tekinthető demokráciának – hangoztatta a kereszténydemokrata politikus.

Szerinte a (kötelezettségszegési) eljárásnál károsabb a nyavalygás, tűrhetetlennek nevezte úgy élni a világban, hogy kéthavonta elkezdenek azért sírni, mert „Magyarországon vége a demokráciának”. Hangsúlyozta: a támadások nagyon súlyosak, a vádak nagyon kemények, ha ezeknek a fele is igaz volna, akkor Magyarország rettenetes nagy bajban lenne.

Kiemelte: a három, a magyar törvényeket az uniós joggal való összevetését kezdeményező pártszövetségnek eddig is meglett volna a többsége ahhoz, hogy eljárást kezdeményezzen Magyarországgal szemben, de nem tették, csak fenyegetőznek. Az embernek az az érzése, hogy a cél a fenyegetőzés, nem is az eljárás – fogalmazott Surján László.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!