Kövér László volt a KDNP II. kerületi szervezetének vendége

Az unortodoxnak nevezett gazdaságpolitika meghozta az eredményt, stabilizálta az országot és megteremtette az alapját egy kiszámítható gyarapodásnak – mondta politikai helyzetértékelésében Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, aki a Kereszténydemokrata Néppárt II. kerületi szervezetének vendége volt, és beszélt a Bajnai-kormány után maradó hiányról és a magyar társadalom választási ígéretekkel szembeni fenntartásáról is.

Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt a vendége a Kereszténydemokrata Néppárt II. kerületi szervezetének.

A politikus helyzetértékelésében elmondta, 2010 elején mindenki tisztában volt vele, hogy a választások után felálló új kormány nehéz körülmények között veszi át az országot, ám a tényleges helyzet tartogatott azért meglepetéseket.

A Bajnai-kormány jelentős hiányt hagyott maga után, nyár végéig, ősz elejéig elegendő pénz volt csak a költségvetésben. Így kezdett tárgyalásokat a kabinet a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval, hogy enyhítsenek a konvergencia-programban leírt hiány mértékén, ne a frissen hivatalba lépett kormányon kérjék számon elődei hibáit, ám a válasz az volt, hogy teljesíteni kell, amit Magyarország vállalt, attól eltérni nem lehet. A házelnök megjegyezte, érthető a nemzetközi szervezetek reakciója is, hiszen – emlékeztetett – egy olyan országgal szemben viselkedtek így, amelyik belépése pillanatától nem volt képes teljesíteni a rá vonatkozó elvárásokat.

Ebben a helyzetben a kabinet nem tehetett mást, minthogy előteremti a hiányzó pénzt. „Úgy döntöttünk, ott keresünk, ahol előttünk még senki sem tette, és nem ott, ahol már nincsen” – mondta Kövér László, utalva rá, hogy a kormány a bankok és multinacionális vállalatok megadóztatása mellett döntött ahelyett, hogy újabb terheket rótt volna a társadalomra.

Az országgyűlés elnöke kijelentette, az unortodoxnak nevezett gazdaságpolitika meghozta az eredményt, stabilizálta az országot és megteremtette az alapját egy kiszámítható gyarapodásnak.

Nehéz feladatnak mondta ugyanakkor azt a munkát, amelyet a kormányzó pártszövetségnek a 2014-es választásokig el kell végeznie, hiszen az összeomlás elkerülése nem teszi elégedetté azokat, akik nehéz helyzetben, egyik napról a másikra élnek, sokat dolgozva igyekeznek megkapaszkodni. Rajtuk próbált és próbál segíteni a kormány különböző módokon, például a rezsicsökkentéssel.

Biztatónak mondta ugyanakkor, hogy nőtt a magyar társadalom távolságtartása a választási ígéretekkel szemben, amit az is bizonyít, hogy minden nehézség dacára a kormányzó pártszövetség a – óvatosan kezelendő – közvélemény-kutatási támogatottsági adatai szerint őrzi vezető helyét. „Más most a helyzet, mint 2002-ben volt, amikor mindenki elhitte, hogy a határ a csillagos ég ” – jelentette ki az Országgyűlés elnöke, aki szerint paradox módon akkor éppen a jó kormányzás vezetett bukáshoz, mert az emberek a tapasztalható gyarapodás mellett elhitték a szocialisták kampányígéreteit, nevezetesen azt, hogy mindenre van pénz, csak a kormány szűkmarkú és nem akar többet adni az embereknek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!