A következő éveknek a keményen dolgozó emberekről kell szólniuk

Nőni fog a kétgyermekes családok adókedvezménye, otthonteremtési program indul, folytatódnak az életpályamodellek, új szakmunkásképző rendszert alakítanak ki, valamint ingyenes közétkeztetés lesz a gyermekeknek – jelentette ki Orbán Viktor évértékelő beszédében. Hozzátette: a keményen dolgozó magyarok százezreit gazdasági növekedés mellett, azzal együtt, a versenyképesség javításával párhuzamosan kell megsegíteni.

Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé, ez személyes becsületbeli ügy, a kereszténydemokrata politika fundamentuma – jelentette ki Orbán Viktor pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszéde elején. A kormányfő azt is hangsúlyozta szónoklatát megnyitva, hogy mi egy kereszténydemokrata alapokon álló néppárti közösség vagyunk, amelynek eszménye, vezércsillaga a polgári Magyarország.

A miniszterelnök szerint Európa olyan kérdésekkel szembesül napjainkban, amelyekre lehetetlen a liberális multikulturalizmus keretében válaszolni. A legfontosabb kérdések közé sorolta azt, hogy be lehet-e fogadni azokat az embereket, akik közül sokan nem hajlandók elfogadni, vagy eleve azzal a szándékkal jönnek, hogy lerombolják az európai kultúrát. Megakadályozhatjuk-e, hogy visszatérjen a hidegháború szelleme és Oroszország ismét az ellenségünk legyen? Nekünk, magyaroknak lehetséges-e kiállni Ukrajna függetlensége, a kárpátaljai magyarok biztonsága, Magyarország energiabiztonsága és gazdasági érdekei előtt egyszerre? – tette fel a kérdést a kormányfő. Hangsúlyozta: Magyarország választott vezetőinek ezekre a kérdésekre elkötelezett uniós és NATO-tagként kell válaszokat adni úgy, hogy az ország biztos hely maradjon egy bizonytalan világban.

Ehhez szuverén és kezdeményező külpolitika kell. Kifejtette: 2010-ben, amikor Magyarország még a gazdasági túlélésért harcolt, csak alkalmazkodó és követő külpolitikát folytathatott - Martonyi János akkori külügyminiszter vezetésével -, 2014-re azonban megváltozott a helyzet, Magyarország gazdasági sikertörténet lett, és új külpolitikai doktrínát hirdetett: kezdeményező külpolitikába kezdett, fiatal, tehetséges és ambiciózus embereket dobtunk a mélyvízbe. Orbán Viktor úgy véli, ideje, hogy megtanuljunk a külföldre egyenrangúként tekinteni, és egyenrangúnak érezni magunkat vele. Jelezte ugyanakkor, hogy a mértéktartás a külügyekben is fontos.

Valódi gazdasági áttörésnek tartja Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a magyar gazdaság évtizedek után tavaly először nem külföldről felvett hitelekből kezdett el növekedni. A kormányfő évértékelő beszédében azt mondta, többről van szó, mint jó kormányzásról, egy nép vált nagykorúvá pénzügyi értelemben. Az állam, a vállalkozások és a háztartások úgy viselkedtek, ahogy az felelős és felnőtt emberhez illik: alaposan mérlegeltek, ésszerű döntéseket hoztak, azokat fegyelmezetten végre is hajtották. Orbán Viktor úgy összegzett: lehet ezt kölcsönös bizalomra épülő összefogásnak nevezni. Ezért vagyunk ma kint a vízből, és ezért jött meg az étvágyunk a további sikerekre.

– A kormány elengedte a politikai korrektség dogmáját – mondta Orbán Viktor évértékelő beszédében. Szavai szerint a magyar ember természeténél fogva politikailag inkorrekt, vagyis még nem veszítette el a józan eszét, nem a duma érdekli, hanem a tények, eredményeket akar, nem elméleteket. Orbán Viktor azt is mondta, hogy a kormány elengedte a neoliberális gazdaságpolitikát, a megszorítások politikáját, a multikulturális társadalom "téveszméjét" és a liberális társadalompolitikát, amely nem ismeri el a közjót, és elutasítja a keresztény kultúrát. A miniszterelnök hozzátette ugyanakkor, hogy az előző korszakból érdemes megtartani a demokráciát, annak jelző nélküli formáját.

A pozitív társadalmi folyamatok között megemlítette, hogy tavaly több gyermek született, mint az elmúlt öt évben bármikor, továbbá azt, hogy nő a házasságkötések, csökken a válások, valamint a terhességmegszakítások száma, és alacsonyabb a halálozások száma. A kedvező gazdasági eredményekről szólva kiemelte a bérek értékének növekedését, a rekordokat döntő foglalkoztatást, a devizahitelek forintosítását, a bővülő gazdaságot, az áremelések megfékezését, a nyugdíjak értékének megvédését és a beruházások számának emelkedését.

A következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk – jelentette ki a miniszterelnök. A cél, hogy mindenki, aki dolgozik, meg tudjon élni és egyre könnyebben tudjon megélni a munkájából. Ezért fog nőni a kétgyermekes családok adókedvezménye, otthonteremtési program indul, folytatódnak az életpályamodellek, emelkedik a háziorvosok juttatása, új óvodák épülnek, új szakmunkásképző rendszert alakítanak ki, valamint ingyenes közétkeztetés lesz a gyermekeknek, megjegyezve azt is, hogy ezért próbálnak tető alá hozni egy hosszabb távú béremelési programot a munkaadók és a munkavállalók között. A keményen dolgozó magyarok százezreit gazdasági növekedés mellett, azzal együtt, a versenyképesség javításával párhuzamosan kell megsegíteni - tette hozzá Orbán Viktor.

Legyünk ismét észnél! Ne üljünk a babérjainkon! – kérte pártját és annak híveit a miniszterelnök, a Fidesz elnöke évértékelő beszéde végén. A kormányfő a vasárnapi veszprémi időközi választást értékelve azt mondta, régóta nem fordult velük elő az, mint most, hogy simán veszítettek, ráadásul a kétharmados parlamenti többségük is elesett. Orbán Viktor azt mondta, akár nézhetnék a dolog előnyös oldalát is: ha egy független jelölt győzelmet arathat, az azt jelenti, a választási törvény jó és működik. "A demokráciával sem lehet komolyabb baj, ha ilyesmi előfordulhat, a sajtószabadságról nem is beszélve, mert anélkül hogyan győzhetett volna a független, szocialista jelölt". A kétharmaduk is "elesett" - folytatta -, "a nyugati elvtársak" is megnyugodhatnak: "jó demokraták vagyunk". Ezt azzal magyarázta: arrafelé az a jó demokrata, aki veszít, vagy ha nyer, akkor is legyen gyenge.

Azt mondta, híveik nem jelentéktelen része nem állt ki mellettük, minden bizonnyal elégedetlen velük, ezért valószínűleg több egyeztetésre, megegyezésre és több konzultációra lesz szükség a jövőben. Orbán Viktor szerint egy felfokozott választási év után nem szabad megnyugodni, polgári demokráciákban nincs végső győzelem.

A pártelnök szerint ha nem lesznek észnél, még azok fogják őket korrupcióval vádolni, akik szétlopták az országot. A végén azok fognak arrogánsnak nevezni bennünket, akik a képébe vágták az egész országnak, hogy kormányzás helyett hazudtak éjjel-nappal; a végén még a kommunista milliárdosok fognak urizálásról beszélni, és azok hullatnak krokodilkönnyeket a szegényekért, akik elvették a nyugdíjakat, a fizetéseket, és munkanélküli segélyezetté tették a magyar emberek százezreit. A miniszterelnök szerint a végén azok fognak felelősségről papolni, akik az évszázad felelőtlenségét követték el a devizahitelezéssel. Hozzátette: csak akkor lesz polgári Magyarország, ha mindenki dolgozik érte, akinek az fontos. Úgy fogalmazott: harcolni együtt lehet és nem egymás ellen, mert egységben az erő, mert egy a tábor, egy a zászló. Jó reggelt Magyarország! Jó reggelt magyarok! – zárta beszédét.

Balog: a polgári együttműködés nem lejárt szavatosságú kereskedelmi termék

A magyar polgári együttműködés nem lejárt szavatosságú kereskedelmi termék – hangoztatta Balog Zoltán a miniszterelnök évértékelője előtt elmondott beszédében pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban. Az emberi erőforrások minisztere, aki a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület nevében köszöntötte a jelenlévőket, kiemelte: az elmúlt év nagy győzelmeket hozott, és nem csak hármat. Az országos, az európai parlamenti és az önkormányzati választások sikerében száz meg száz győzelem eredménye jelenik meg, polgármestereké, képviselőké, mindannyiunk közös győzelmei. Hozzátette: olyan esély adatott, mint még soha. Legalább két cikluson keresztül építhetik a polgári Magyarországot, ami kivételes lehetőség, és semmiképpen nem magától értetődő. Látják is, hogy nem az, és mindennap meg kell dolgozni érte – jelentette ki Balog Zoltán.

Hozzátette: eközben vannak okos és okoskodó polgári elemzők, akik a polgári Magyarországot politikai terméknek, úgyszólván tévedésnek tekintik. Ha ez így van, akkor szeretné, ha tudná a kormányfő, hogy a jelenlévők ezen tévelygők közé tartoznak, és abban a hitben jöttek, hogy a miniszterelnök is közülük való, aki osztja ezt a tévedést – folytatta Balog Zoltán. Rögzítette, a magyar polgári együttműködést nem tekintik anakronizmusnak, túlhaladott ideának, lejárt szavatosságú kereskedelmi terméknek, számukra a polgári, keresztény, nemzeti alapú kormányzás nem egyszerűen politikai kérdés, hanem személyes ügy. A több mint ezeréves Magyarország kincseit és értékeit megmutatni számukra nem teljesítmény kérdése, hanem becsületbeli ügy.

Balog Zoltán hozzátette: még mindig van elszámolnivaló a kommunizmus átkos örökségével, még mindig tartoznak a gyermekeiknek és unokáiknak azzal, hogy olyan Magyarországot hagynak rájuk, amely erősebb mint a hazugság, és ahol a tisztesség jövedelmezőbb, mint a mutyi. Kiemelte: képesnek kell lenniük az érdekeiket a közös értékeknek alárendelni, és korlátok közé szorítani azokat, akik erre nem képesek.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!