Közel 93 millió forintos támogatással újult meg a gacsályi ápoló és gondozó otthon

Csaknem a felére csökken az éves fűtési költsége annak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ápoló és gondozó otthonnak, amelynek az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult az energetikai korszerűsítése. Az így megspórolt pénzt pedig az otthon működésébe forgatják vissza – mondta Soltész Miklós, a Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára.

Az államtitkár hangsúlyozta:  az összesen mintegy 93 millió forintos fejlesztés több mint 200 ember életét és munkáját teszi könnyebbé.

Ez egyébként a jól előkészített és átgondolt munkának is köszönhető, hiszen a teljes beruházás mindössze három hónap alatt valósult meg. Ráadásul a munka nem csak gyors volt, hanem minőségi és szép is.

Az államtitkár szerint azért fontos egy-egy ilyen projekt, hogy megmutassák: egy alig ezerfős település is tud nagyot alkotni, ahogy azt teszik Gacsályon is, a Kék Madár Ápoló-Gondozó Otthonban.

Az intézményben a megye legsúlyosabb állapotú felnőtt korú fogyatékosait gondozzák - ezt már az igazgató, dr. Bencze Valéria mondta. Hozzátette: a megvalósult hőszigetelés, a fűtési rendszer korszerűsítését, illetve a 30 darab napkollektor felszerelése azt az üzenetet hordozza a dolgozók számára, hogy elismerik eddigi munkájukat, a lakók pedig érzik, hogy fontosak a társadalom számára.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!