Közép-Európa a kontinens növekedési motorja lesz

Az Európai Unió versenyképessé tételéről, a gazdasági növekedésről és a munkahelyteremtésről tárgyalt Orbán Viktor kormányfő Athénban, amikor hivatalában meglátogatta az EU soros elnökségét betöltő Görögország miniszterelnökét, Antonisz Szamaraszt – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel. Tájékoztatása szerint Orbán Viktor beszámolt a magyar gazdaság növekedési fordulatáról.

Orbán Viktor elmondta, hogy Közép-Európa – és benne Magyarország – végre tudta hajtani azokat az átszervezéseket, amelyek nyomán a térség Európa növekedési motorja lesz.

A két miniszterelnök áttekintette az EU előtt álló feladatokat, különös tekintettel a gazdasági növekedésre, a munkahelyteremtésre és az unió versenyképességének visszaszerzésére.

Kifejtették, várakozással tekintenek az Európai Unió új költségvetési-gazdasági ciklusára, azt remélve, hogy az meghozza a változást, és növekedési pályára állítja az európai gazdaságokat.

A két miniszterelnök a kétoldalú kapcsolatokat problémamentesnek ítélte, és örömmel állapították meg, hogy Magyarország számára Görögország az egyik legfontosabb turisztikai célpont – közölte Havasi Bertalan.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!