Közép-európai EP-képviselők a felzárkóztató pénzek megtartásáért

Az Európai Parlament közép-európai néppárti képviselői egyértelműen kiállnak a kohéziós források jelenlegi szintjének fenntartása mellett – jelentette ki Surján László EP, az Európai Parlament kereszténydemokrata alelnöke, akinek kezdeményezésére közös nyilatkozatot fogadtak el a témában a csütörtök-pénteki európai uniós csúcsértekezlet kapcsán, ahol először kerül megvitatásra az EU következő, 2014-2020 közötti többéves keretköltségvetése.

A magyar képviselő közleménye szerint a nyilatkozatban kijelentik: „A kohéziós politika az Európai Unió leghatékonyabb eszköze az európai hozzáadott értékkel rendelkező stratégiai beruházások növelésére, valamint az EU 2020 stratégiában megfogalmazott célok elérésére. Hatékonyságát következetesen bizonyította a gazdasági növekedés fokozásában és a munkahelyek számának növelésében. Segítségével az utóbbi tíz évben 2,4 millió munkahely jött létre Európában. Ezért minden olyan kísérlet, amely akadályozni kívánja a kohéziós alapok legalább a jelenlegi szinten való felhasználását, ellentétes az európai polgárok érdekeivel és megkérdőjelezi a szolidaritás, valamint az 'egység a sokféleségben' alapelvein nyugvó Európa céljait”.

A nyilatkozatban az Európai Parlament regionális és költségvetési ügyekért felelős bizottságainak tizenkét közép-európai (magyar, lengyel, szlovák, cseh, román, bolgár) néppárti tagja közösen fejezte ki aggodalmát a 2014 és 2020 közötti pénzügyi kerettervvel kapcsolatos tárgyalások jelenlegi állása és a jövőbeni kohéziós források esetleges csökkentése miatt. Mint fogalmaztak, „a kohéziós politika elsődleges célkitűzése, az európai régiók fejlettsége közti különbségek csökkentése kiemelt jelentőségű a jövőre nézve... A változó körülményekhez és prioritásokhoz igazodva fokozottabb költségvetési rugalmasságot kell megvalósítani a hétéves pénzügyi keretterven belül, annak érdekében, hogy az meg tudjon felelni a tagállamok és az európai régiók egyéni és eltérő szükségleteinek ”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!