A köznevelési rendszer megújítása nem tűrt halasztást

A pedagógus életpályamodell nem csak kér, ad is. A köznevelésért felelős államtitkár az oktatási rendszer megújításának szükségességéről beszélt. Elmondta, a következő tanévtől várható változások nem jelentik azt, hogy a magyar oktatás elszakadna a már jól bevált hagyományoktól, inkább szerves folytatása a rendszer erősségeinek – jelentette Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár.

A kereszténydemokrata oktatási szakpolitikus hangsúlyozta: a köznevelés rendszer megújítása nem tűrt halasztást, mert minden elvesztegetett évvel újabb korosztály kerül hátrányba. A rohamosan változó világ követelményeire ugyanis az iskoláknak is reagálni kell.

Hoffmann Rózsa kifejtette: ahhoz, hogy a megújult köznevelési rendszer zavartalanul elindulhasson, 2011 óta több mint 80 jogszabályt alkottak, vagy újítottak meg. Hozzátette, a köznevelési rendszer megújításának célja, hazánk versenyképességének fokozása, illetve a nemzeti középosztály megerősítése. Hoffmann Rózsa szerint, ehhez viszont elengedhetetlen volt az állami szerepvállalás megerősítése az oktatásban. Az államtitkár kiemelte, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ létrehozása nem fosztja meg az iskolákat önállóságuktól, hiszen pedagógiai dokumentumaikat továbbra is az intézmények tantestületei alkotják meg és fogadják el. Ám, a jövőben az Alaptörvényben meghatározott értékek mentén nagyobb hangsúly kell fektetni a gyerekek teljes személyiségének fejlesztésére. Testi, szellemi, és erkölcsi nevelésére.

Az államtitkár szólt a  tanfelügyelet létrehozásáról és a pedagógusok minősítésérő is. Hoffmann Rózsa szerint, az új bértábla bevezetésével minden pedagógusnak magasabb lesz a fizetése

A köznevelésért felelős szakember beszélt a bevezetendő szaktanácsadásról is, mely szerinte támogató, segítő funkcióként szolgál majd. Mint mondta, a 800 meghirdetett szaktanácsadói pályázatra több mint ötezren jelentkeztek. Az államtitkár szólt a tanfelügyelet létrehozásáról és a pedagógusok minősítéséről is. Hoffmann Rózsa szerint, az új bértábla bevezetésével minden pedagógusnak magasabb lesz a fizetése. Ám, cserébe elvárható az ellenőrizhetőség, illetve a minőségi szűrők bevezetése.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!