Közös ellenség: a parlagfű

Magyarország egyike Európa parlagfűvel leginkább fertőzött területeinek, és idén az időjárási viszonyok rendkívüli módon kedveznek a gyomnövény fejlődésének. Hazánkban mintegy másfél millió ember allergiás tünetekkel reagál a parlagfű augusztus – szeptember táján megjelenő pollenjeire. A betegség erre a néhány hónapra szinte elviselhetetlenné teszi a mindennapokat, akadályozza a munkavégzést.

Gyógyítása nehéz orvosi feladat, a betegeknek és a gyógyszer támogatási kasszának pedig jelentős terhet, forint milliárdokat jelent. A hatóságok számos eszközzel rendelkeznek a nagy mennyiségben megjelenő gyomnövény megsemmisítésének kikényszerítésére, de megoldást csak az intézkedések következetes alkalmazása és a felelős állampolgári magatartás együttesen jelenthetnek.

Az önkormányzati választások közeledtével minden párt a versenytársaktól való különbözőségére hívja fel a figyelmet, kevés az olyan kérdés, amiben kölcsönösen megegyeznek. A parlagfű elleni lakossági védekezés lehet egy olyan terület, ahol mindenki kifejezheti egyetértését. Kölcsönösen hívjuk fel a polgárok figyelmét a parlagfű irtásának  jelentőségére, csak annyi a tennivaló, hogy mindenki a közvetlen környezetében semmisítse meg az ártalmas gyomnövényt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!