Küzd a KDNP azért, hogy ne a család fogalmához kössék az erőszakot

Szerencsésebb lenne, ha közös háztartáson belüli erőszaknak neveznék a családon belüli erőszakot, nem szerencsés a család fogalmához ez negatív, minden szinten elitélendő cselekedetet kapcsolni – jelentette ki Pálffy István, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának szóvivője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A választási törvény átalakításával kapcsolatban kifejtette: ahol egyfordulós választások vannak, ott stabilabb rendszerek jönnek létre.

A KDNP országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy azokhoz a családokhoz ne kapcsolódjon semmilyen negatív fogalom, amelyek rendezetten működnek. A politikus azt mondja, hamarosan megfelelő elnevezése lesz a családon belüli erőszaknak. A képviselő úgy véli, túl kellene már lépni Varga István kijelentésein, az ügy le van zárva, a képviselő megtett minden tőle telhetőt. Hozzátette: Varga István kiváló jogász, ebben a témában kiváló felszólalásai vannak, talán jobb lenne, ha ezen a területen maradna.

A választási törvény átalakításával kapcsolatban azt mondta: ez európai stabilitási kérdés. Pálffy István szerint, ahol egyfordulós választások vannak, ott stabilabb rendszerek jönnek létre. Európában 15 kormány bukott meg az elmúlt két évben, ezek mind koalíciós kormányok voltak, mert a választási rendszerek ilyen politikai konstellációkat termeltek ki – magyarázta. A kereszténydemokrata politikus szerint  téves állítás, hogy ez a rendszer nem a Fidesz-KDNP kormány bukását akadályozná meg, a vaéóság az, hogy megteremti az esélyét annak, hogy stabil kormányok jöjjenek létre. Az előzetes választási regisztráció bevezetése a szavazók tudatosságát növeli a véleménye szerint, „ha valaki csak akkor aktív, amikor megnyitják az urnákat, az nem nevezhető tudatos szavazónak, az már sokkal inkább, aki regisztrál és fontosnak is tartja, hogy ezt megtegye” – fogalmazott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!