A Laborc-Portik ügy erkölcsi kérdés

Az egész ország erkölcsi kérdésévé vált a Portik-Laborc-ügy, és ha az Európai Unió valamit vizsgálni szeretne, jobb lenne, ha inkább ezzel az üggyel foglalkozna– mondta Orbán Viktor a kémesi kormányülés után tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva. Megerősítette, hogy az ügyet súlyosnak tartja, de nem pártpolitikai, hanem erkölcsi kérdésnek tekinti. Megjegyezte, a Fidesz 1988-as megalapításakor is tudták, kik az ellenfeleik. 

„Teljesen mindegy, hogy fideszesek vagyunk, MSZP-sek, LMP-sek vagy jobbikosok, azért most már húsz évvel a rendszerváltás után el kellene jutnia Magyarországnak oda, hogy bűnözőkkel nem ülünk le egy asztalhoz, bűnözőkkel nem egyezkedünk, az ellenfeleinkkel szemben a bűnözőkkel nem fogunk össze. (...) Rendes ember ilyet nem csinál” – fogalmazott a kormányfő.

Szavai szerint, ha valamivel foglalkozni szeretne az EU, akkor jobb lenne, ha inkább ezzel foglalkozna, mert itt igazán lenne mit megvizsgálnia.

„Mi a kommunistákat elég régóta ismerjük, semmilyen illúziónk nem volt” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hangszalagok tartalmának ismerete nélkül is voltak elképzeléseik arról, hogy egy szocialista kabinet idején milyen összefonódás jöhet létre a bűnözők, a kormány és a titkosszolgálatok között. Megjegyezte, a Fidesz 1988-as megalapításakor is tudták, kik az ellenfeleik, ahogyan azt is, hogy a szokásaikon nem fognak változtatni egyik évről a másikra.

Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel titkosságát hétfőn oldotta fel az Alkotmányvédelmi Hivatal, az anonimizált leiratokat kedden feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága honlapjára. A dokumentumok szerint 2008-ban két alkalommal találkozott egymással Portik Tamás és Laborc Sándor, két másik ember társaságában. A megbeszéléseken készült hangfelvételek szerint Laborc a Portiktól származó, közéleti szereplőkre terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, Portik félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választásokat, és mindent megtett volna, amit kérnek tőle.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!