Le kell mondaniuk az MDF-es és az SZDSZ-es kurátoroknak

Pálffy István KDNP-s országgyűlési képviselő szerint vannak olyan kurátorok a köztestületekben, akiknek itt semmi keresnivalójuk nincs. Pálffy a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában arról beszélt, hogy szombat óta, az új kormány megalakulása óta nyilvánvalóan új helyzet van: így szerinte azoknak a közmédiumokban helyet foglaló kuratóriumi tagoknak, akik olyan pártok delegáltjai, amelyek már nincsenek bent a parlamentben, le kellene mondaniuk.

Pálffy kiemelte, hogy az országgyűlési frakciók küldenek a köztestületekbe kurátorokat, és ez a helyzet megváltozott. Hozzátette: a törvénynek erre nincs most megoldása. Szerinte a tisztességes eljárás az, ha az érintettek fogják magukat és hazamennek. A törvény módosításához megvan a kétharmados többségük, de Pálffy István elmondta, hogy nem szeretnének így nekimenni az ügynek, szeretnének a nemzeti együttműködés szellemében eljárni, és ez a kérésük lényege is. A közmédiumok ellenőrzési rendszeréről Pálffy István azt mondta, hogy végeredményben a választó ellenőriz, ezen szerinte nem kell változtatni.

Május 11-én az MTV-t, a Magyar Rádiót és a Duna Televíziót felügyelő közalapítványoknak a Fidesz és KDNP által delegált kuratóriumi tagjai közleményben indítványozták, hogy mindhárom testület minden tagja nyújtsa be lemondását az új Országgyűlés alakuló ülésének napjával. Május 19-én, Jaczkovics László Gábor, a Magyar Televízió Közalapítvány ellenőrző testületének elnöke, Veress László, a Hungária Televízió Közalapítvány ellenőrző testületének elnöke és Bencze Izabella, a Magyar Rádió Közalapítvány ellenőrző testületének elnöke indítványozták, hogy a kuratóriumi elnökségek, akár a teljes testületek együttes lemondásával teremtsék meg a lehetőségét kisebb létszámú, hatékonyan működő és az új parlamenti összetételnek megfelelő, arányos testületek mihamarabbi létrejöttének.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!