Lebukott az MSZP nyugdíjügyben

A Fidesz és a KDNP szerint ha folytatódna a Gyurcsány-Bajnai-korszak, könnyen lehet, hogy a következő korosztályok már 70 éves nyugdíjkorhatárt lennének kénytelenek megélni, eltűnhetne a magánnyugdíjpénztári befektetések nagy része, és tovább csökkenhetne a nyugdíjak értéke – mondta Soltész Miklós, az ellenzéki frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője a Fidesz nyugdíjas tagozatának „Védjük meg a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat!” című budapesti rendezvényén.

Soltész Miklós beszédében úgy fogalmazott, a szocialisták lebuktak: a választások előtt ígérnek, a választások után pedig - ha nyernének - megszorítanának. A politikus hangsúlyozta: ha a Fidesz–KDNP kormányra kerül, nem fogja megengedni, hogy a szocialisták tovább sújtsák a nyugdíjasokat.

Soltész Miklós a 70 éves nyugdíjkorhatárral kapcsolatban rámutatott: ma Magyarországon a várható élettartam 73,5 év. Hangsúlyozta: az MSZP ugyanazt a hazudozást folytatja, mint 2006 előtt: akkor is átverte az időseket, a nyugdíj előtt állókat. Ezek alapján mindenki joggal várja el a szocialistáktól és miniszterelnök-jelöltjüktől, Mesterházy Attilától, hogy válaszoljon azokra a kérdésekre: miért vették el a 13. havi nyugdíjat, miért csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét az elmúlt években, miért emelték először 62, majd 65 évre a nyugdíjkorhatárt – sorolta Soltész Miklós.

„Miért csökkentették 2008-tól nyolc százalékkal a nyugdíjba menő, főleg a Ratkó-korszakban született embereknek a nyugdíjmegállapítását?” – kérdezte. Soltész Miklós, aki úgy látja, arra is választ kell adniuk a szocialistáknak, hogy miért vették el több tízezer nyugdíjas gáz- és távhőtámogatását az elmúlt években, miért vezették be annak idején a kórházi napidíjat, valamint a vizitdíjat, és miért nem emelték az öregségi nyugdíjminimumot három éve.

A képviselő kiemelte, a Fidesz–KDNP - kormányra kerülése esetén meg fogja védeni a nyugdíjasokat, és nem fogja 70 évre emelni a nyugdíjkorhatárt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!