A legális bevándorlást úgy kell korlátozni, hogy ne veszélyeztesse az európai identitást

Harrach Péter szerint a legális bevándorlást úgy kell korlátozni, hogy az az európai identitást ne veszélyeztesse tovább. A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője erről kedd este a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt. Rámutatott, hogy másként kell kezelni a menekültügyet, a legális és az illegális bevándorlást. A menekülteknél egyértelmű a helyzet: védelmet, menekültstátuszt kell kapniuk – szögezte le.

A frakcióvezető kiemelte: az illegális bevándorlást meg kell szüntetni, a legális bevándorlást úgy kell korlátozni, hogy az az európai identitást ne veszélyeztesse tovább.

A politikus megjegyezte: az európai identitás sérelme ott kezdődött, amikor az európai keresztény gyökereket elvágták, és azzal fog beteljesedni, hogy néhány évtized múlva a bevándorlók lesznek többségben néhány országban.

Harrach Péter kitért arra is, hogy a parlamenti frakcióvezetők szerdai egyeztetése a terrorizmusról és annak következményeiről szól.

Kormányszóvivő: Magyarország szigorú bevándorláspolitikában érdekelt

Magyarország egy rendkívül szigorú, a gazdasági bevándorlást megakadályozó új szabályrendszer létrehozásában érdekelt – mondta a kormányszóvivő a migrációról nyilatkozva kedden újságíróknak.

Kovács Zoltán a bevándorlás kérdéséről szólva hangsúlyozta, hogy egy több mint tíz éve legitim vitáról van szó, amelyben a kormányzó erők felelőssége, hogy a tartalmas, szókimondó párbeszédet gúzsba kötő kereteket átlépve a valóságról, a megoldandó problémákról beszéljenek.

A szóvivő közölte, Magyarország mindig is következetes álláspontot képviselt a bevándorláspolitikával kapcsolatban: nem támogatta azokat a lépéseket, amelyek külső bevándorlással próbálták megoldani például a demográfiai problémákat. Emlékeztetett, hogy az első Orbán-kormány családvédelmi programokkal, az elmúlt négy évben pedig például a külhoni magyarságot érintő lépésekkel is igyekezett a kabinet megválaszolni ezeket a kérdéseket.

Kovács Zoltán szerint az Európai Unió lépéskényszerben van a bevándorlás kezelésével kapcsolatban.

Kijelentette: Magyarország egy rendkívül szigorú, a gazdasági migrációt megakadályozó új szabályozórendszer létrehozásában érdekelt.

Kérdésre arról is beszélt, hogy az elmúlt években jelentősen, tízszeresére emelkedett a Magyarországra érkező, illetve az országon keresztülmenő menekültek száma, és a kisebb részük a politikai menekült.

A kormányszóvivő igennel válaszolt arra, hogy mindenkit gazdasági bevándorlónak tekintenek-e, aki nem politikai menekült.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap – a terrorizmus elleni párizsi menet után – egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!