Legfontosabb a foglalkoztatás bővülése

A foglalkoztatás növelését emelte ki a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az Új Széchenyi Terv pénteken megfogalmazott céljai közül, az MTI-nek nyilatkozva. Harrach Péter szerint ez a cél az egyén és a társadalom szempontjából egyaránt fontos. A KDNP támogatja a tervben megfogalmazott mindhárom célt – a GDP-arányos államadósság csökkentését, a gazdasági növekedés beindítását és a foglalkoztatás növelését – mutatott rá a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, hozzátéve: ezek közül keresztényszociális, a társadalmi célokat kiemelten kezelő pártként, a foglalkoztatás bővülését tartják a legfontosabbnak.

Mint mondta, a foglalkoztatás bővülése a gazdasági növekedésen keresztül valósítható meg. Harrach Péter az egyén és a társadalom szempontjából egyaránt fontosnak tartotta a munkahelyek számának növelését, s mint kiemelte: nem elhanyagolható szempont, hogy Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatottság az unión belül. A foglalkoztatás szintje és a demográfiai helyzet az a két, hosszú távon ható erő, amely a nyugdíjrendszer és a társadalom jövőjét befolyásolja – jegyezte meg a KDNP frakcióvezetője, aki kitért arra is, hogy a terv meghirdetése illeszkedik abba a megújulási programba, amely a választások után kezdődött el Magyarországon.

Harrach Péter utalt az első Orbán-kormány indított első Széchenyi Tervre, amelynek eredményeként erősödött a gazdasági növekedés, s jótékony hatása volt az idegenforgalomra is. Reményének adott hangot, hogy ez a gazdaságélénkítő program is hasonló pozitív hatást fejt majd ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!