Legyen minden kórházban kegyeleti szoba!

A KDNP sajtótájékoztatón jelentette be: kezdeményezi, hogy minden kórházban legyen kegyeleti szoba. Harrach Péter szerint az emberek kiszolgáltatott helyzetével sokszor visszaélnek, amin változtatni kell. Varga László javasolja, hogy az anyakönyvi dokumentumokban szerepeljen az is, hol és hogyan történt a temetés. Lukács Tamás alapvető emberi joginak nevezte a kegyeleti jogot és fontosnak tartja, hogy a Ptk. szabályozza az örökséggel együtt járó kötelezettségeket is.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Magyarországon a szolgáltatások világa rendezetlen, és az emberek kiszolgáltatott helyzetével sokszor büntetlenül visszaélnek, amin változtatni kell.

Varga László országgyűlési képviselő úgy ítélte meg, sokszor megfizethetetlenek a kegyeleti szolgáltatások, és az emberi méltóság joga sem pontosan szabályozott. Azt javasolta, hogy utóbbi jelenjen meg a törvényi szabályozásban, és azt rögzítsék, hogy az illető eltemetéséig tart. A képviselő csak folyóvízben engedné a hamvak szétszórását és lehetőség szerint kötelező jelleggel, de legalább ajánlás szintjén rendelkezne arról is, hogy minden kórházban legyen kegyeleti szoba, ahol a hozzátartozók el tudnak búcsúzni halottjuktól.

Varga László fontosnak tartotta, hogy ne csak a születési dátum legyen követhető az anyakönyvi dokumentumokban, hanem az is, hogyan, hol történt a temetés.

Lukács Tamás, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke a kegyeleti jogot alapvető emberi jogi kérdésnek nevezte és fontosnak tartotta, hogy a polgári törvénykönyvben szabályozzák, az örökséggel együtt kötelezettségek is járnak.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!