Lemondásra szólította fel a miskolci polgármestert a Fidesz-KDNP

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt miskolci elnöksége felszólította a szocialista miskolci polgármestert, Káli Sándort, hogy azonnali hatállyal mondjon le pozíciójáról, miután a vasárnap megtartott miskolctapolcai véleménynyilvánító népszavazáson az ott élők többsége a Miskolctól való elszakadás mellett döntött.

Szomorú, hogy a városvezetés sikertelen Tapolca politikája miatt az elkeseredett tapolcai polgárok a Miskolctól való elszakadás mellett döntöttek, Miskolc és mi miskolciak szegényebbek lettünk, hiszen idegenforgalmi zászlóshajónkat, a város egyik ékkövét veszítettük el – fogalmazott a két párt városi elnöksége nevében Szinay Attila Fideszes és Garamvölgyi Attila kereszténydemokrata politikus.

„Óriási felelősség terheli a szocialista városvezetést, azon belül pedig Káli Sándor polgármestert, akinek személyes felelőssége a tapolcai strand kudarccal végződő felelőtlen hasznosítási kísérlete” – írták, megjegyezve: sajnálatos, hogy a város számára ebben a szomorú formában kellett bebizonyosodnia, hogy nem lehet a helyi polgárok véleményét éveken keresztül cinikusan lesöpörni az asztalról.
   
„Nem lehet büntetlenül hazudni és ígérgetni jövőbeli fejlesztésekről és beruházásokról, nem lehet visszaélni a megszerzett hatalommal”, erről mondtak egyértelműen és nagyon határozottan véleményt a miskolctapolcai polgárok, amikor a népfelség elvének érvényt szereztek.
   
Ebben a helyzetben nem tehet mást egy felelősen gondolkodó polgármester, minthogy visszaadja a mandátumát – tették hozzá.
  
Az európai hírű barlang-termálfürdőjéről nevezetes üdülőövezet népszavazást kezdeményező lakói azzal érveltek: Miskolc nem tett meg mindent a városhoz tartozó Tapolca fejlődéséért. A vasárnapi népszavazáson az ott élők többsége a Miskolctól való elszakadásra voksolt. A választási névjegyzékben szereplő 2.467 lakos közül 1432-en szavaztak, ebből 1426 volt érvényes, 835-en az elszakadásra, 591-en a maradásra voksoltak.
A sikeres népszavazást követően az előírt jogi eljárás lefolytatása után legkorábban 2010 őszétől, a várhatóan akkor megtartandó helyhatósági választást követően lehet önálló a község.
   
Miskolctapolca az írásos emlékek szerint már 1210 óta a borsodi megyeszékhely része.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!